Στο «περίμενε» με τις ώρες στα πρατήρια

Στο «περίμενε» με τις ώρες στα πρατήρια

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις ώρες στο «περίμενε» ήταν χθες σχεδόν τα μισά πρατήρια καυσίμων στην Αθήνα, καθώς ο ανεφοδιασμός τους από τα οχήματα των εταιρειών καθυστερούσε για ώρες.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι δεξαμενές θα γέμιζαν μόλις κατά το 1/3, όπως δήλωσαν στην «Κ» αρκετοί ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων, ενώ άμα τη εμφανίσει του οχήματος ανεφοδιασμού, το περιεχόμενο εξαφανιζόταν εν ριπή οφθαλμού. «Από τις 3 μέχρι τις 5 το απόγευμα, πέρασαν 250 αυτοκίνητα», δήλωναν αναψοκοκκινισμένοι οι υπάλληλοι πρατηρίου μεγάλης εταιρείας στην οδό Αχαρνών, που δεν προλάβαιναν να εξυπηρετούν, τη στιγμή που ένας εξ αυτών επανατοποθετούσε το γραμμένο στο χέρι χαρτί με την ειδοποίηση «Αμόλυβδη τέλος», η οποία πωλείτο προς 1,238 ευρώ το λίτρο, και ενώ στην ουρά περίμεναν δεκάδες οχήματα.

Σε άλλα, όπως σε πρατήριο της οδού Χαλκίδος στα Ανω Πατήσια, οι λίστες αναμονής μετρούσαν περισσότερα από 150 κινητά πελατών, ενώ οι πρατηριούχοι έδιναν τόπο στην… αναμονή πλένοντας αυτοκίνητα. Σε «στεγνά» βενζινάδικα, οι οδηγοί θερμοπαρακαλούσαν για μερικές πολύτιμες ρανίδες υγρού πυρός, εφευρίσκοντας πλήθος δικαιολογιών. Αλλος «με ύφος σοβαρό ότι… είναι υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού», λέει στην «Κ» η κ. Βασιλική, σε πρατήριο στα όρια με τη Λ. Δεκελείας στη Ν. Χαλκηδόνα, όπου η αμόλυβδη πωλείτο προς 1,16 ευρώ το λίτρο, «άλλος γιατί ήταν σοβαρά άρρωστος ή ανάπηρος», προσθέτει, σχολιάζοντας την επιμονή των οδηγών «που προκειμένου να μη χάσουν την κυριακάτικη βόλτα τους, ήθελαν να φουλάρουν τα ρεζερβουάρ», καταλήγει.

Κατά τη χθεσινή ημέρα δεν έλειψαν και οι υπερβολές αφού πολλοί οδηγοί, μετά από ώρες αναζήτησης και αναμονής, αγόραζαν καύσιμα που θα τους κρατήσουν για ένα μήνα. Υστερα από μια εβδομάδα «στέρησης» σταματούσαν για ανεφοδιασμό ακόμα και οχήματα με σχεδόν γεμάτο ντεπόζιτο. «Ρίξε όσο παίρνει» έλεγε ένας οδηγός σε υπάλληλο πρατηρίου επί της οδού Χρυσ. Σμύρνης, στο Μοσχάτο, ενώ άλλοι έφερναν πλαστικά δοχεία για να αγοράσουν επιπλέον βενζίνη «για ώρα ανάγκης». Σε άλλο πρατήριο, μόλις άνοιξε η «κάνουλα» συγκεντρώθηκαν δεκάδες αυτοκίνητα της ΔΕΗ και ιδιωτικών επιχειρήσεων (ειδοποιημένοι από «γνώστη» προϊστάμενο).

Καύσιμα συνολικής αξίας 6.000 ευρώ πούλησε χθες πρατηριούχος της περιοχής του Μοσχάτου μέσα σε τρεις ώρες (όταν σε κανονικές συνθήκες εισπράττει 1.000 ευρώ σε 18 ώρες), με τιμή 1,299 ευρώ το λίτρο. Μέσα σε διάστημα πέντε μόλις λεπτών και ενώ το βυτιοφόρο ξεφόρτωνε, είχε κιόλας σχηματιστεί ουρά είκοσι οχημάτων. «Προσπαθώ να βρω βενζίνη από το Σάββατο για να γυρίσω στην Πάτρα», λέει στην «Κ» ο Τηλέμαχος, που παρά την εμφανή εξάντλησή του, περίμενε υπομονετικά να «φουλάρει» σε πρατήριο επί της οδού Πειραιώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή