Προτάσεις για την εβδομάδα που έρχεται

Προτάσεις για την εβδομάδα που έρχεται

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή του φεστιβάλ επιστημονικών ταινιών από το CAID στην Ελληνοαμερικανική Ενωση και την ομιλία του Δ. Νανόπουλου περί κοσμογονίας, συνοδεία ορχήστρας, ήρθε η ώρα για διακοπές. Τα εκλαϊκευτικά θεάματα για το κοινό σταματούν το ένα πίσω από το άλλο, οι επιστήμονες ξεσκονίζουν τα μπρατσάκια και τα βατραχοπέδιλά τους και αφήνουν την επιστήμη προκειμένου να καταδυθούν στα μυστήρια του καλοκαιριού.

Ποιες λυσεις προσφερει

Συνέδριο για το Ανοικτό Λογισμικό

Το 3ο συνέδριο για το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα που διοργανώνεται από το e-businessforum του ΕΔΕΤ και την κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ έχει στόχο την παρουσίαση των εξελίξεων, την ανταλλαγή απόψεων και την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν το Ανοικτό Λογισμικό. Φιλοδοξεί να συντελέσει δυναμικά στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την επέκταση της χρήσης των εφαρμογών του στην Ελλάδα και μια καλή ευκαιρία να ενημερωθείτε για τις λύσεις που μπορεί να σας προσφέρει.

ΠΟΥ: ΕΜΠ

ΠΟΤΕ: 27 και 28 Μαΐου

ΙΝFΟ: www. ebusinessforum. gr και www. ellak. gr

Κεντρο «Αθηνα»

Καινοτομία και Κοινωνία της Γνώσης

Τo Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» (ένα από τα σημαντικότερα στη χώρα μας) για πρώτη φορά θα πραγματοποιήσει ευρεία παρουσίαση στο κοινό των δράσεών του.Υπό τον τίτλο «Ψηφιακή καινοτομία για την Κοινωνία της Γνώσης» θα παρουσιασθούν τεχνολογίες που έχει αναπτύξει το ίδρυμα, ζωντανές εξ αποστάσεως συνεργασίες μαθητικών τάξεων μέσω ευρυζωνικών συνδέσεων, παρουσίαση του κύκλου καταγραφής-επεξεργασίας πολιτιστικού υλικού, επιδείξεις πληροφοριακών συστημάτων για τις μεταφορές, την ενέργεια, τις υπηρεσίες υγείας και τις φυσικές καταστροφές, παρουσιάσεις των πρώτων δράσεων της χώρας στο πλαίσιο της ESA κ.ά. Το βράδυ διοργανώνεται στρογγυλή τράπεζα με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών, όπως των κ. Γ Μπαμπινιώτη, Β Μακιού, του προέδρου του «Αθηνά» Γ Καραγιάννη και άλλων. Συντονίζει ο δημοσιογράφος της «Καθημερινής» Ματθαίος Τσιμιτάκης

ΠΟΥ: Ιδρυμα Ευγενίδου

ΠΟΤΕ: Τετάρτη 28 Μαΐου

ΙΝFΟ: 210 94.69.000

Καφενειο της επιστημης

Τα ψηφιακά αντικείμενα στον πολιτισμό

Η αξία του ψηφιακού αντικειμένου για τον πολιτισμό μας είναι το θέμα που θα συζητήσει ο Κώστας Δάλλας, με το κοινό του καφενείου της επιστήμης στις 4 Ιουνίου στο Ευγενίδειο. Με αφορμή το νέο ψηφιακό υλικό που δημιουργείται στο Ιδρυμα, και περιλαμβάνει όλη τη σειρά των παλαιών εκδόσεων του Ιδρύματος για την τεχνική εκπαίδευση (από το 1957 έως και σήμερα), οπτικό υλικό από το Πλανητάριο κ.ά. ο Κώστας Δάλλας επίκουρος καθηγητής του Πάντειου Πανεπιστημίου θα αναλύσει πως ανασυντίθεται ο πολιτισμός μας σε ψηφιακή αυτή τη φορά βάση. Συντονίζει ο δημοσιογράφος της «Καθημερινής» Ματθαίος Τσιμιτάκης.

ΠΟΥ: Ιδρυμα Ευγενίδου

ΠΟΤΕ: 4 Ιουνίου στις 19.30.

INFO: 210 94.69.000.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή