Το «Λισσός» στη θέση του «Θεόφιλος»

Το «Λισσός» στη θέση του «Θεόφιλος»

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το επιβατηγό πλοίο «Λισσός» της ΑΝΕΚ θα δρομολογηθεί στη θέση του «Θεόφιλος» της ΝΕΛ με απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) το οποίο συνεδρίασε χθες. Το «Λισσός» είναι μεταφορικής ικανότητας 135 επιβατών και 600 Ι.Χ., ενώ έχει μετασκευασθεί πλήρως το 1989. Το «Θεόφιλος» το βράδυ του περασμένου Σαββάτου με 475 επιβάτες προσέκρουσε σε ύφαλο ανοιχτά των Οινουσσών με αποτέλεσμα να υποστεί ρήγμα 15 μέτρων και να χρειασθεί να μείνει εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα έως ότου επισκευασθεί η ζημιά. Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο από Μυτιλήνη προς Χίο και τελικό προορισμό τον Πειραιά.

Ηδη τα συνεργεία τα οποία εργάζονται στο «Θεόφιλος» έχουν καταφέρει να συγκολλήσουν πέντε από τα 15 μέτρα του ρήγματος και εκτιμάται ότι έως το βράδυ της Πέμπτης ή το πολύ έως το πρωί της Παρασκευής το πλοίο θα είναι έτοιμο να αποπλεύσει από τις Οινούσσες με προορισμό τον Πειραιά για επιθεώρηση και περαιτέρω επισκευές. Να σημειωθεί ότι εκτός του ρήγματος, το πλοίο έχει υποστεί βλάβη και στη μια από τις δυο μηχανές του. Επίσης δίπλα στο «Θεόφιλος» βρίσκεται δεξαμενόπλοιο το οποίο επρόκειτο χθες το απόγευμα να ξεκινήσει τις εργασίες μετάγγισης των καυσίμων του σκάφους.

Σήμερα εξάλλου αναμένεται να υποβάλουν στο Λιμεναρχείο Χίου, διά του συνηγόρου τους, τα υπομνήματά τους ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος του πλοίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή