Επικίνδυνη κρέμα για έλκη ποδιών

Επικίνδυνη κρέμα για έλκη ποδιών

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, FDA, ειδοποίησε πρόσφατα τους ασθενείς ότι η χρησιμοποίηση μεγάλων ποσοτήτων ενός σκευάσματος της εταιρείας Johnson and Johnson θα μπορούσε να αυξήσει το κίνδυνο θανάτου από καρκίνο.

Μια περισσότερο σοβαρή νέα προειδοποίηση έγινε στις αρχές του μηνός για το φάρμακο σε μορφή κρέμας Regranex, το οποίο συνταγογραφείται για την αντιμετώπιση σοβαρών ελκών ποδιών και σκελών σε διαβητικούς.

Η νέα προειδοποίηση αναφέρει ότι ασθενείς, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τρία ή περισσότερα σωληνάρια του Regranex κατά τη διάρκεια 20 μηνών είχαν πέντε φορές περισσότερη πιθανότητα να αποβιώσουν από καρκίνο. Οταν ασθενείς χρησιμοποίησαν μικρότερες ποσότητες της κρέμας, ο FDA είπε ότι οι πιθανότητές τους να αναπτύξουν καρκίνο δεν ήταν υψηλότερες από εκείνες των ασθενών που δεν χρησιμοποίησαν ποτέ το φάρμακο. Τα ευρήματα προέρχονται από μια μακροχρόνια ανάλυση στοιχείων από ιατρούς που συνέκριναν 1.600 ασθενείς, οι οποίοι πήραν Regranex με 2.800 ασθενείς, οι οποίοι δεν πήραν, σύμφωνα με τον FDA.

H νέα ετικέτα, η οποία επικολλάται σε μαύρο κουτί, συμβουλεύει τους γιατρούς να προσέχουν όταν συνταγογράφουν το φάρμακο σε ασθενείς με κακοήθεις όγκους. Το Regranex είναι η τεχνητή εκδοχή μιας ουσίας που παράγεται από το ανθρώπινο σώμα και το βοηθάει να επουλώνει έλκη. Επειδή το φάρμακο κάνει τα κύτταρα να διαιρούνται ταχύτερα, ο FDA είπε ότι η Johnson and Johnson παρακολουθεί στενά ασθενείς για ανακοινώσεις καρκίνων, που εξαπλώνονται με ανεξέλεγκτη διαίρεση κυττάρων.

Εκπρόσωπος της Johnson and Johnson είπε ότι η εταιρεία είναι αποφασισμένη να δώσει τις πληροφορίες σε γιατρούς και ασθενείς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή