Συνελήφθη ο δολοφόνος του Σεργιανόπουλου

Συνελήφθη ο δολοφόνος του Σεργιανόπουλου

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη αργά το βράδυ της Παρασκευής ο φερόμενος ως δολοφόνος του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου που είχε βρεθεί νεκρός στο σπίτι του στις 4 Ιουνίου. Πρόκειται για έναν 30χρονο λαθρομετανάστη (Γεωργιανό κατά δήλωσή του), ο οποίος προσήχθη στην Ασφάλεια Αττικής.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του δράστη ύστερα από ταυτοποίηση των αποτυπωμάτων του με εκείνα που είχαν βρεθεί σε πολλά σημεία του σπιτιού του ηθοποιού. Ωστόσο, αξιόπιστες πηγές από την Ασφάλεια άφησαν να εννοηθεί ότι οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του φερόμενου ως δράστη έπειτα από πληροφορίες που συνέλεξαν κατά τους μήνες που πέρασαν από τα στέκια όπου κινούνταν ο 56χρονος ηθοποιός.

Κατά την πρώτη εξέτασή του ο φερόμενος ως δράστης αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, ωστόσο στην πορεία της ανάκρισης τα ξημερώματα ομολόγησε το έγκλημα. Ο 30χρονος ήταν ένας από τους υπόπτους που είχε εξετάσει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές εντοπίστηκε και συνελήφθη στα Πατήσια. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως ο 30χρονος είχε επιχειρήσει να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του για να μην αναγνωριστεί. Πιθανολογείται πως ο δράστης, κατά τους μήνες των ερευνών, είχε βρει κατάλυμα σε φιλικά του πρόσωπα, τα οποία επίσης αναμένεται να εξεταστούν.

Μέσα στους περίπου δύο μήνες που διήρκεσε η έρευνα προσήχθησαν περισσότερα από εκατό άτομα από διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας και από άλλες περιοχές. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, επιβεβαιώνεται το σενάριο που αρχικά είχε διατυπωθεί από την αστυνομία, σύμφωνα με το οποίο ο πιθανός δράστης σύχναζε σε κακόφημα υπαίθρια στέκια και διατηρούσε προσωπικές σχέσεις με τον ηθοποιό. Μάλιστα το μοιραίο βράδυ είχαν συναντηθεί στην πλατεία Βικτωρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 30χρονος Γεωργιανός είχε συλληφθεί παλαιότερα στην πλατεία Ομονοίας, επειδή δεν διέθετε τα απαραίτητα χαρτιά παραμονής.

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος είχε δολοφονηθεί τη νύχτα της 3ης Ιουνίου μέσα στο σπίτι του. Την επομένη το πρωί, μια οικιακή βοηθός βρήκε τον ηθοποιό μέσα σε μια λίμνη αίματος. Εφερε πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι σε όλο του το σώμα, ενώ στο χώρο εντοπίστηκαν πολλά κουτάκια από μπίρα και μικροποσότητες ναρκωτικών. Ο Σεργιανόπουλος μερικούς μήνες πριν από τη δολοφονία του, είχε απασχολήσει τις αρχές, όταν κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου που έγινε στο αυτοκίνητό του εντοπίστηκε ποσότητα κοκαΐνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή