Νέο σύστημα προμηθειών υλικών στις μονάδες Υγείας

Νέο σύστημα προμηθειών υλικών στις μονάδες Υγείας

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική φάση εφαρμογής του νέου συστήματος προμηθειών μπαίνουν οι μονάδες υγείας από την 1η Σεπτεμβρίου 2008. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, κατά τη χθεσινή συνάντηση εργασίας του προέδρου της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, καθορίστηκε ως ημερομηνία έναρξης των διαγωνισμών για την προμήθεια ιατροτεχνολογικών υλικών με το νέο καθεστώς η 1η Σεπτεμβρίου 2008, ενώ στους άμεσους στόχους είναι και η διενέργεια ηλεκτρονικών διαγωνισμών για πρώτη φορά στη χώρα.

Το νέο σύστημα προμηθειών προβλέπει κεντρικό προγραμματισμό των αναγκών των μονάδων υγείας της χώρας σε υλικά και υπηρεσίες και την εκπόνηση ενιαίου προγράμματος προμηθειών, από την ΕΠΥ με στόχο να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν στον χώρο των φορέων υγείας. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η εξόφληση των προμηθευτών θα είναι άμεση, μέτρο που αναμένεται να οδηγήσει στη μείωση των τιμών των υλικών, ενώ με το Μητρώο Προμηθευτών Υγείας που δημιουργείται θα αποκλείονται προμηθευτές αμφιβόλου ποιότητας αγαθών και υπηρεσιών. Οι διαγωνισμοί θα γίνονται είτε από έναν φορέα είτε συγκεντρωτικά σε πανελλαδικό επίπεδο, με προδιαγραφές που θα ισχύουν για όλους (τυποποιημένα κείμενα προκηρύξεων και συμβάσεων). Πάντως, ήδη από τα τέλη Ιουνίου, η ΕΠΥ έχει αναλάβει την έγκριση όλων των προμηθειών που πραγματοποιούν τα νοσοκομεία. Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή της «το νέο σύστημα προμηθειών, εξασφαλίζει μέσω οικονομιών κλίμακος, υψηλή ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών για τον πολίτη, σημαντική εξοικονόμηση πόρων και διασφαλίζει υγιή ανταγωνισμό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή