Ποινική δίωξη εις βάρος συνεργάτη του κ. Παυλίδη

Ποινική δίωξη εις βάρος συνεργάτη του κ. Παυλίδη

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωπος με την κακουργηματική κατηγορία της εκβίασης σε βάρος του εκπροσώπου της ακτοπλοϊκής εταιρείας SAOS Ferries κ. Φώτη Μανούση, βρίσκεται από χθες ο κ. Παναγιώτης Ζαχαρίου, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρώην υπουργού Αιγαίου κ. Αριστοτέλη Παυλίδη. Μάλιστα, με τη σχετική παραγγελία του εισαγγελέα Εφετών κ. Ισίδωρου Ντογιάκου προς τον ανακριτή, ζητείται η διερεύνηση και ενδεχόμενης εμπλοκής του πρώην υπουργού Αιγαίου στην υπόθεση και συγκεκριμένα εάν μέρος του ποσού που φέρεται να έδωσε ο κ. Μανούσης κατέληξε στον κ. Παυλίδη ή αν εκείνος ήταν ενήμερος για τις ενέργειες του στενού συνεργάτη του.

Η πληροφορία προκάλεσε κινητοποίηση στα κυβερνητικά και κομματικά γραφεία, από τα οποία ωστόσο χθες μεταφερόταν κλίμα στήριξης του κ. Παυλίδη, μέχρι νεωτέρας. Αρμόδιες πηγές υπενθύμιζαν ότι είναι ο κ. Παυλίδης που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και έδωσε το έναυσμα για τη δικαστική διερεύνηση. Στο ίδιο μήκος κύματος και συνεργάτες του πρώην υπουργού που σημείωναν, ότι ο ίδιος ζήτησε τη δικαστική διερεύνηση και ασφαλώς θα πρέπει να φτάσει μέχρι τέλους.

Ως προς τη δικαστική έρευνα, που διετάχθη τον Απρίλιο του 2007 και διενεργήθη από τον εισαγγελέα Εφετών κ. Ισίδωρο Ντογιάκο, αυτή κατέληξε σε στοιχεία που επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες του κ. Μανούση περί καταβολής στο στενό συνεργάτη του κ. Παυλίδη ποσού περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ με αντάλλαγμα την πρόσβαση της εταιρείας του κ. Μανούση στα δρομολόγια της άγονης γραμμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την άρση του τραπεζικού απορρήτου προέκυψαν κινήσεις σε λογαριασμό του κ. Ζαχαρίου οι οποίες επί του παρόντος κρίθηκαν ύποπτες από τον εισαγγελικό λειτουργό. Παράλληλα, καθοριστικές για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Ζαχαρίου εκτιμάται ότι ήταν μαρτυρίες στελεχών της εταιρείας του κ. Μανούση που ενώπιον του εισαγγελικου λειτουργού φέρονται να επιβεβαίωσαν ότι έδωσαν επιταγές σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Ο κ. Ζαχαρίου καταθέτοντας στον εισαγγελέα ως ύποπτος διέψευσε τους ισχυρισμούς του κ. Μανούση, αλλά παραδέχθηκε ότι τον είχε επισκεφθεί στο γραφείο του κάποιες φορές. Ο πρώην υπουργός Αιγαίου έχει καταθέσει αγωγή σε βάρος του εκπροσώπου της ναυτιλιακής εταιρείας αξιώνοντας αποζημίωση 1 εκατομμυρίου ευρώ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη κατόπιν επιστολής του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γιώργο Σανιδά. Στην επιστολή, ο κ. Παυλίδης αναφερόταν σε εξοντωτικές πιέσεις του κ. Μανούση, εξαιτίας απόρριψης της ένταξης ενός πλοίου της εταιρείας του στην άγονη γραμμή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή