ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΕ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σημειώθηκαν σε οχήματα και κτίρια στην Αττική. Μέσα σε διάστημα δέκα λεπτών εξερράγησαν πέντε εμπρηστικοί μηχανισμοί αποτελούμενοι από γκαζάκια. Μετά τις 02.30 έγιναν εκρήξεις σε Δ.Σ. όχημα της πρεσβείας της Τσεχίας στο Παγκράτι, σε Δ.Σ. όχημα στα Ανω Πατήσια, σε δύο Ι.Χ. στον Αγιο Δημήτριο, σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στο Γαλάτσι, σε γραφεία ασφαλιστικής εταιρείας στο Κάτω Χαλάνδρι και σε ΑΤΜ της Eurobank στο Ιλιον. Την ίδια ώρα έκρηξη σημειώθηκε στα γραφεία της Ε΄ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, στο κέντρο της πόλης.

ΕΚΡΙΝΕ ΝΟΜΙΜΕΣ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Υπέρ αποτέφρωσης νεκρών το ΣτΕ

Νόμιμες έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας τις ρυθμίσεις για την αποτέφρωση των νεκρών, θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση να οριστούν συγκεκριμένοι χώροι, ενώ ζήτησε αλλαγές στο σχέδιο διατάγματος, πριν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Σύμφωνα με το διάταγμα, μετά την πάροδο 60 ωρών από τον θάνατο, η αποτέφρωση του νεκρού επιτρέπεται με άδεια του οικείου δημάρχου. Προϋπόθεση για την έκδοση της άδειας είναι η ρητή ή χωρίς όρο δήλωση του εκλιπόντα ότι επιθυμούσε να αποτεφρωθεί. Αν δεν υπάρχει, μπορούν οι πλησιέστεροι συγγενείς να υποβάλλουν δήλωση ότι ο νεκρός επιθυμούσε να αποτεφρωθεί. Σε περίπτωση διαφωνίας μεταξύ των συγγενών, τον λόγο θα έχει ο εισαγγελέας. Στην περίπτωση ανηλίκων απαιτείται δήλωση και των δύο γονέων ή εκείνου που ασκούσε τη γονική μέριμνα.

ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Πρόοδος Ελλάδας στον μετασχηματισμό Ε.Δ.

Στην εκτίμηση ότι η χώρα μας προηγείται έναντι των υπόλοιπων χωρών – μελών του ΝΑΤΟ στον μετασχηματισμό των Ενόπλων Δυνάμεων στην κατεύθυνση που προβλέπει η Συμμαχία, προέβη κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ ναύαρχος κ. Τζιανπάολο ντι Πάολα. Οπως είπε, η Ελλάδα ανταποκρίνεται σε ποσοστό 40% με βάση αυτά που προβλέπουν οι οδηγίες του ΝΑΤΟ.

ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ

Προφυλακίστηκε ο 36χρονος

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 36χρονος καθηγητής μουσικής, ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε τη σύζυγό του στο σπίτι του στη Φιλοθέη. Ο 36χρονος αρνήθηκε ότι πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα και ζήτησε να τιμωρηθεί.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοσιογράφος στον ανακριτή

Συμπληρωματική απολογία ενώπιον του 2ου ειδικού ανακριτή που ερευνά την υπόθεση Ζαχόπουλου έδωσε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» κ. Γιάννης Μακρυγιάννης, ο οποίος κατηγορείται για απλή συνέργεια σε κακουργηματική παράβαση του ν. περί προσωπικών δεδομένων. Ο κατηγορούμενος δημοσιογράφος επανέλαβε ότι αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται.

ΝΟΣΟΥΝ ΑΠΟ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ

Σε καραντίνα τα μέλη κορεάτικου πλοίου

Σε πτέρυγα «καραντίνας» του νοσοκομείου Σωτηρία διεκομίσθησαν χθες τα μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου RAKWON-2, σημαίας Κορέας, που βρέθηκαν να νοσούν από φυματίωση ή να έχουν παρουσιάσει θετικές ενδείξεις στη νόσο. Στο νοσοκομείο μετέβησαν με μέριμνα του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας και του ΕΚΑΒ, 34 μέλη του πληρώματος, εκ των οποίων πέντε νοσούν και 24 έχουν παρουσιάσει θετική ή αμφίβολη αντίδραση στον έλεγχο μαντού. Μέλος του πληρώματος νοσηλευόταν με φυματίωση από τις 15 Σεπτεμβρίου στην κλινική Αγιος Νικόλαος του Πειραιά, ωστόσο οι αρχές ενημερώθηκαν σχετικά μόλις προχθές.

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13.00 – 17.00

Στάση εργασίας στο Τραμ

Νέα ταλαιπωρία περιμένει τους επιβάτες του Τραμ τη Δευτέρα, οπότε και οι συρμοί θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι από τη 1 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα, λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας που έχει εξαγγείλει ο Σύλλογος Εργαζομένων της εταιρείας, διεκδικώντας την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων. Από τις 11.30 θα ξεκινήσει η σταδιακή απόσυρση των συρμών του Τραμ στο Αμαξοστάσιο, ενώ στις 18.15 αναμένεται να έχει εξομαλυνθεί πλήρως το πρόγραμμα των δρομολογίων.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΓΓΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ

Μετέφερε νέο ναρκωτικό στη χώρα

Το ναρκωτικό BZP, γνωστό στο εξωτερικό ως «νέμεσις» ή «πάρτι» εντόπισαν χθες, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, άντρες της δίωξης ναρκωτικών. 40χρονος Αγγλος τουρίστας μετέφερε τέσσερις κάψουλες του εν λόγω ναρκωτικού, ο οποίος και συνελήφθη. Η ουσία θεωρείται υποκατάστατο του «έκσταση» και έχει πλήθος παρενέργειες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή