Νεκρός και αγνοούμενη από θεομηνία στην Αιτωλοακαρνανία

Νεκρός και αγνοούμενη από θεομηνία στην Αιτωλοακαρνανία

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας νεκρός, μία αγνοούμενη και εκτεταμένες καταστροφές σε κατοικίες, επιχειρήσεις και υποδομές είναι ο απολογισμός της θεομηνίας που έπληξε προχθές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας. Παγίδα θανάτου, λίγα μέτρα από το σπίτι του, για ένα άτυχο ζευγάρι στο χωριό Ποταμούλα του δήμου Παρακαμπηλίων, ο οποίος επλήγη περισσότερο από τη νεροποντή. Ο 47χρονος Γιώργος Παπαθανάσης και η 40χρονη γυναίκα του Σταυρούλα παρασύρθηκαν από χείμαρρο, ενώ κινούνταν με το αγροτικό τους αυτοκίνητο επί της εθνικής οδού Αγρινίου – Καρπενησίου το βράδυ της Πέμπτης. Το όχημά τους βρέθηκε σε κακή κατάσταση το πρωί της Παρασκευής, ενώ λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκε από άντρες της ΕΜΑΚ το άψυχο σώμα του 47χρονου άντρα. Οπως όλα δείχνουν, τα ορμητικά νερά παρέσυραν το όχημά τους μόλις λίγες δεκάδες μέτρα από το σπίτι τους. Ο 47χρονος, πατέρας τριών παιδιών, ήταν ξυλουργός.

Η έντονη βροχόπτωση ξεκίνησε περίπου στις 9 το βράδυ της Πέμπτης και διήρκεσε δύο ώρες. Δημιουργήθηκαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στο χωριό που προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια, στάβλους, υποδομές της ΔΕΗ κ.ά. Το νερό περνούσε μέσα από τα σπίτια καταστρέφοντας και παρασύροντας στο δρόμο αντικείμενα, οικιακές συσκευές και έπιπλα.

Σύμφωνα με τοπικούς φορείς, αιτία της μεγάλης καταστροφής στάθηκε η αιφνίδια υπερχείλιση ενός παραποτάμου του Αχελώου, που διασχίζει την περιοχή. «Δεν έχω ξαναδεί ποτέ τέτοια βροχή, έπεφταν 1.000 κυβικά μέτρα νερό το δευτερόλεπτο στον ταμιευτήρα του Καστρακίου. Πραγματική θεομηνία, ωστόσο και ο δρόμος στον οποίον παρασύρθηκε το άτυχο ζευγάρι είναι πολύ παλιός, ενδεχομένως και αυτό συνέβαλε στο χαμό τους» ανέφερε στην «Κ» ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Θύμιος Σώκος. Μέχρι χθες το μεσημέρι είχε δοθεί στην κυκλοφορία η εθνική οδός, ενώ ξεκίνησαν τα έργα αποκατάστασης του δικτύου. Στην περιοχή έφθασε η έκτη μονάδα της ΕΜΑΚ από την Πάτρα και άντρες της πρώτης ΕΜΑΚ από την Αθήνα προκειμένου να εντοπίσουν την αγνοούμενη 40χρονη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή