Πρώτα στις Νιγηριανές και μετά καταδίωξη…

Πρώτα στις Νιγηριανές και μετά καταδίωξη…

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά το διάλειμμα στον Αγ. Παντελεήμονα (λίγο μετά τις 3.30 π. μ.) το περιπολικό κινήθηκε προς Ομόνοια για μια μάλλον εθιμοτυπική «επίσκεψη» στις Νιγηριανές της οδού Ευριπίδου. Καμιά τριανταριά απ’ αυτές βρίσκονταν όπως κάθε βράδυ στα πόστα τους, σκυμμένες στα αυτοκίνητα περαστικών, στα λερωμένα πεζοδρόμια της πλατείας Θεάτρου. Στη θέα του περιπολικού, τα «κορίτσια», με πρωτόγνωρο ενθουσιασμό που θύμιζε παιδιά που κυνηγιούνται στην αυλή του σχολείου, έτρεχαν γελώντας προς τις εισόδους ξενοδοχείων και πριν ακόμη το περιπολικό προλάβει να φύγει, επανέκαμπταν συνεχίζοντας το ψηστήρι με τους πελάτες που δεν είχαν προλάβει να απομακρυνθούν. Είναι συνηθισμένες. Κι αυτές που συλλαμβάνονται τελικά, περνούν τη νύχτα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ κι έπειτα επιστρέφουν ξανά στη δουλειά.

Ελεγχος υπόπτων

Ηταν πλέον περασμένες τέσσερις όταν το Skoda Octavia κατέβαινε την οδό Κεραμεικού για τον έλεγχο ύποπτων ατόμων στην είσοδο πολυκατοικίας στο νούμερο 81. Είχε μεσολαβήσει διάλειμμα για φαγητό στο «Σπιτικό» της λεωφόρου Πατησίων, ενώ η κούραση είχε αρχίσει να κάμπτει την ετοιμότητα των δύο αστυνομικών. Ετσι, κι ενώ οι Φ. και Ν. προσπαθούσαν να προσανατολιστούν («το 81 είναι πιο χαμηλά», «όχι, είναι από τη δεξιά μεριά του δρόμου») οι πέντε μεθυσμένοι Μαροκινοί που είχαν διαρρήξει μια αποθήκη Κινέζων αφαιρώντας από το εσωτερικό τραπεζομάντιλα και σεντόνια αντελήφθησαν πρώτοι την παρουσία του περιπολικού και άρχισαν να τρέχουν αντίθετα στην κατεύθυνση του δρόμου. Ο Ν. τράβηξε χειρόφρενο και πετάχτηκε, ταυτόχρονα με τον Φ., από το αυτοκίνητο. Ο Φ., πιο ευκίνητος, χάθηκε σε στενό στ’ αριστερά, ενώ ο Ν., που έμεινε πιο πίσω, επέστρεψε στο περιπολικό και με φωνή λαχανιασμένη ούρλιαξε στον ασύρματο «έχουμε περίπτωση Ε8, καταδιώκουμε άτομα, Κεραμεικού και Πειραιώς». Ετρεξε μετά ξανά προς την οδό Μυλλέρου, όπου ο Φ. είχε καταφέρει να ακινητοποιήσει τον έναν από τους αλλοδαπούς. Βρισκόταν πεσμένος μπρούμυτα με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη με χειροπέδες, λαχανιασμένος, με την ένταση και το φόβο να τον έχουν νικήσει ολοκληρωτικά. Λίγα μέτρα πιο πίσω υπήρχε πεσμένο το μπουφάν του, που είχε πετάξει στη διάρκεια της καταδίωξης προσπαθώντας να γίνει πιο ελαφρύς και ταχύτερος… Τα πάντα εκτυλίχθηκαν τόσο γρήγορα που, όταν ύστερα από ένα λεπτό έφτασαν στο σημείο πέντε ή και έξι περιπολικά, οι υπόλοιποι Μαροκινοί είχαν προλάβει να εξαφανιστούν. Ο συλληφθείς δεν είπε κουβέντα ούτε σήκωσε το βλέμμα του από το έδαφος, ενώ από τη μύτη του έτρεχε αίμα. Επιβιβάστηκε στο περιπολικό που τον οδήγησε στο Τμήμα Ομονοίας για τα περαιτέρω.

Οι Φ. και Ν. επέστρεψαν στην αποθήκη στο νούμερο 81. Το περιπολικό βρισκόταν εκεί, με τον φάρο αναμμένο και τις πόρτες ορθάνοιχτες. Τριγύρω υπήρχαν σεντόνια και τραπεζομάντιλα που τα σκόρπιζε στο δρόμο ο πρωινός άνεμος…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή