Τρία σενάρια για τη βόμβα στο Π. Φάληρο

Τρία σενάρια για τη βόμβα στο Π. Φάληρο

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με την ταυτότητα της οργάνωσης, που βρίσκεται πίσω από την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού, στην είσοδο κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία πολυεθνικής εταιρείας πετρελαιοειδών στο παλιό Φάληρο.

Το οπτικό υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο βίντεο που έχει στα χέρια της η αστυνομία έχουν αποτυπωθεί οι κινήσεις ατόμου που έχει καλυμμένο το πρόσωπό του με κουκούλα τη στιγμή που αφήνει τον μηχανισμό στην πρόσοψη του κτιρίου. Η μεθοδολογία των δραστών, η συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού (πανομοιότυπος με αυτόν που είχε χρησιμοποιηθεί ενάντια στα γραφεία της Citibank το 2004) και η ποιότητα της εκρηκτικής ύλης κάνει πολλούς στο υπουργείο Εσωτερικών να μιλούν για επανεμφάνιση του «Επαναστατικού Αγώνα» δίχως ωστόσο προς το παρόν να έχουν προκύψει σαφή στοιχεία που να επιβεβαιώνουν την εκτίμηση αυτή. Πηγή του υπουργείου Εσωτερικών σημειώνει για το θέμα ότι «δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να επαληθεύουν ή να αποκλείουν την πιθανότητα να πρόκειται για έργο της συγκεκριμένης οργάνωσης». Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εξετάζουν άλλωστε με προσοχή το ενδεχόμενο πίσω από την υπόθεση του Π. Φαλήρου να βρίσκονται είτε η οργάνωση «Λαϊκή θέληση» είτε η «Ενοπλη Επαναστατική Δράση» ή ακόμα και κάποια νεοεμφανιζόμενη οργάνωση. Η οργάνωση «Λαϊκή θέληση» είχε με προκήρυξή της αναλάβει την ευθύνη για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού εναντίον κτιρίου που στεγάζονται τα γραφεία πολυεθνικών εταιρειών γερμανικών συμφερόντων, στο Μαρούσι, τον περασμένο Ιούνιο καθώς επίσης και εναντίον του δικαστικού μεγάρου Λάρισας, τον Μάιο του 2004. Η τελευταία αντίστοιχα εμφάνιση της Ενοπλης Επαναστατικής Δράσης ήταν τον Μάρτιο του 2008 με στόχο τη Διεύθυνση Δασών Ανατολικής Αττικής, στη Λ. Μεσογείων. Στον «Επαναστατικό Αγώνα» τέλος αποδίδεται η έκρηξη μηχανισμού σε παράρτημα του ΥΠΕΧΩΔΕ στους Αμπελοκήπους, ενέργεια για την οποία, ωστόσο, δεν υπήρξε, μέχρι σήμερα, ανάληψη ευθύνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή