Μέτρα για την ανακούφιση απόρων

Μέτρα για την ανακούφιση απόρων

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εννέα κοινωνικά και οικονομικά μέτρα, για τη στήριξη των πολιτών του Δήμου Αθηναίων, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν οικονομικές δυσκολίες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος της πόλης κ. Νικήτας Κακλαμάνης. Αν και, με τα εν λόγω μέτρα δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα που θα προκύψουν, εν τούτοις η δημοτική αρχή ευελπιστεί να περιορίσει τις συνέπειες και να ενισχύσει εκείνους τους πολίτες που δεν θα έχουν τη δύναμη να αντεπεξέλθουν.

Συγκεκριμένα ο κ. Κακλαμάνης ανακοίνωσε μεταξύ άλλων:

– Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών για 520.000 νοικοκυριά.

– Καθιέρωση «Κοινωνικού φαρμακείου» – στα βήματα του «Κοινωνικού Παντοπωλείου».

– Τη διεύρυνση των προγραμμάτων σίτισης. Θα αυξηθούν σε 1.500 οι μερίδες που θα διατίθενται δωρεάν από τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Αστέγων σε καθημερινή βάση.

– Οργάνωση ειδικής κοινωνικής υπηρεσίας για την αντιμετώπιση προβλημάτων κοινωνικής ένταξης.

– Τη δημιουργία της Εστίας των Αθηνών ή αλλιώς του ξενοδοχείου των φτωχών.

– Τη δημιουργία της «Αθηναϊκής Αγοράς».

Η τελευταία αναμένεται να βοηθήσει ιδιαίτερα καθώς από κεντρικό κατάστημα στην Αθήνα θα διανέμονται είδη ένδυσης, υπόδησης και οικιακός εξοπλισμός σε όλους όσοι επιλέγονται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου. Τα είδη αυτά θα προσφέρουν δεκάδες επιχειρηματίες (θα είναι όλα καινούργια) και θα δίνονται με την αξιοπρέπεια που επιβάλλει ο σύγχρονος πολιτισμός.

Το κοινωνικό φαρμακείο θα εγκαινιαστεί εντός του Δεκεμβρίου και θα λειτουργεί σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής και τη μη κυβερνητική οργάνωση «Φαρμακοποιοί του Κόσμου». Στόχος του θεσμού είναι να απαλύνει τις επιπτώσεις των οικονομικών προβλημάτων σε ανθρώπους που βρίσκονται σε πλήρη ένδεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή