Προβλήματα σε δρομολόγια του ΟΣΕ

Προβλήματα σε δρομολόγια του ΟΣΕ

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ τις επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας με κύριο αίτημα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Συγκεκριμένα η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Αμαξοστοιχιών του ΟΣΕ έχει προκηρύξει 3ωρες στάσεις εργασίας για σήμερα, από τις 6.00 π.μ. έως τις 9.00 π.μ., από τη 1.00 το μεσημέρι έως τις 4.00 το απόγευμα και από τις 9.00 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα, δημιουργώντας προβλήματα σε δρομολόγια του ΟΣΕ αλλά και του Προαστιακού. Στάση εργασίας πραγματοποιεί το σωματείο εργαζομένων του ΟΣΕ από τις 9.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι. Την ίδια στιγμή σε θρίλερ έχουν μετατραπεί οι συνομιλίες των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες με τις διοικήσεις τους για την υπογραφή ΣΣΕ, που έχουν οδηγήσει σε συνεχόμενες κινητοποιήσεις.

Εως αργά χθες το βράδυ διοίκηση της ΕΘΕΛ και εκπρόσωποι των οδηγών της εταιρείας, συζητούσαν στο υπουργείο Μεταφορών, για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την κυβέρνηση για κατάργηση των ΣΣΕ, ενώ αντιδρούν στην πρόθεση της διοίκησης οι αυξήσεις να μην ξεπερνούν αυτές που ορίζει η ΓΣΕΕ. Ο υπουργός Μεταφορών Κ. Χατζηδάκης διευκρίνισε ότι η οδηγία που έλαβαν οι διοικητές των ΔΕΚΟ ήταν οι ΣΣΕ να υπογραφούν με βάση τις αρχές της σύμβασης της ΓΣΕΕ. Ωστόσο έκανε λόγο για σεβασμό σε ιδιαιτερότητες που μπορεί να έχει κάθε κλάδος (π.χ. σε κάποιες επιχειρήσεις δίνονται οι αυξήσεις σε μετρητά, σε άλλες σε ποσοστά, και σε ορισμένες υπάρχουν άλλες επιμέρους ιδιαιτερότητες) και δήλωσε ότι «στο τέλος της διετίας ισχύος της ΣΣΕ θα γίνεται έλεγχος των δαπανών μισθοδοσίας κατά κεφαλήν. Και αν είναι πάνω ή κάτω από το αντίστοιχο ποσοστό που προβλέπει η ΓΣΕΕ θα γίνεται και η αντίστοιχη διόρθωση, προκειμένου να είμαστε και οι δύο βέβαιοι και εμείς και τα συνδικάτα ότι ακολουθούμε ακριβώς τη συλλογική σύμβαση της Συνομοσπονδίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή