Ξανά στους δρόμους οι αγρότες

Ξανά στους δρόμους οι αγρότες

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι αγρότες της χώρας που απειλούν με παρατεταμένες κινητοποιήσεις αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για τη στήριξη του εισοδήματός τους. Προς το παρόν οι κινητοποιήσεις οργανώνονται κυρίως από αγρότες που πρόσκεινται στο ΚΚΕ αλλά δυσαρέσκεια εκφράζουν και εκείνοι που πρόσκεινται στη Ν.Δ. Ωστόσο, οι τελευταίοι τηρούν στάση αναμονής όσον αφορά την υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων που πρόσφατα εξαγγέλθηκαν.

Ετσι, την παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Βέροιας στο ύψος της Χαλκηδόνας απέκλεισαν συμβολικά για περίπου μισή ώρα χθες το μεσημέρι οι αγρότες της περιοχής, κίνηση την οποία έχουν αποφασίσει να επαναλάβουν και σήμερα το μεσημέρι. Χθες, εξάλλου, στην Καρδίτσα αγρότες ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους από το κέντρο της πόλης όπου συγκεντρώθηκαν μερικές εκατοντάδες τρακτέρ, προτού πορευτούν προς το Δέλτα Καρδίτσας. Στο σημείο παρέταξαν τα τρακτέρ τους εκατέρωθεν της εθνικής οδού Αθήνας – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Δέλτα Καρδίτσας, εν αναμονή μιας συνάντησης με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρο Κοντό.

Αναμένουν ανταπόκριση

Την ίδια στιγμή στην Πέλλα, συνεδρίαζε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συνεταιρισμών της περιοχής προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις. Στη Λάρισα εκτιμούν ότι θα μπουν στο χορό των κινητοποιήσεων από το Σάββατο, οπότε και αναμένουν ανταπόκριση στο πανθεσσαλικό κάλεσμα που απηύθυνε ο τοπικός Αγροτικός Συνεταιρισμός. Παράλληλα, κτηνοτρόφοι από τη Μακεδονία μοίρασαν γάλα, τυρί και γιαούρτι και στη συνέχεια κινήθηκαν συμβολικά στα διόδια των Μαλγάρων όπου μοίρασαν ενημερωτικό υλικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στους διερχόμενους οδηγούς. Οπως καταγγέλλουν οι αγρότες το κόστος παραγωγής των προϊόντων έχει αυξηθεί υπερβολικά τα τελευταία χρόνια την ίδια στιγμή που οι τιμές των προϊόντων τους έχουν παραμείνει στάσιμες ή και έχουν μειωθεί σημαντικά. Εκτός από στήριξη του εισοδήματός τους ζητούν ικανοποιητικές αποζημιώσεις και έλεγχο των τιμών των εφοδίων ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή