Σε 4 εταιρείες συνεχίζεται η απεργία των ναυτικών

Σε 4 εταιρείες συνεχίζεται η απεργία των ναυτικών

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεμένα» στο λιμάνι του Πειραιά παρέμειναν χθες τα πλοία των εταιρειών ΝΕΛ, ΣΑΟΣ, GA Ferries και Kallisti, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) προκήρυξε απεργία διαρκείας για τα πλοία των συγκεκριμένων εταιρειών, οι οποίες οφείλουν στους ναυτικούς τους δεδουλευμένα. Επίσης, πρέπει να καταβάλουν τα αναδρομικά που δικαιούνται οι ναυτικοί βάσει της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου του 2008. Σύμφωνα, πάντως, με τον γενικό γραμματέα της ΠΝΟ κ. Γ. Χαλά, «σε κάθε πλοίο που η πλοιοκτήτρια εταιρεία εξοφλεί τους ναυτικούς, θα σταματάει αμέσως η απεργία».

Να σημειωθεί ότι οι εταιρείες ΑΝΕΚ και Υδραϊκή Εταιρεία κατέβαλαν χθες τα οφειλόμενα, οπότε με απόφαση της ΠΝΟ σταμάτησε η απεργία στα πλοία τους. Σε χθεσινή της ανακοίνωση, η ΠΝΟ καλεί και τις υπόλοιπες τέσσερις εταιρείες να καταβάλουν τις οφειλές τους προκειμένου να σταματήσει η απεργία.

Τα σκάφη στα οποία συνεχίζεται η απεργία της ΠΝΟ είναι τα: «Ρομίλντα», «Μιλένα», «Μαρίνα» και «Νταλιάννα» της GA Ferries, το «Σαμοθράκη» και το «ΣΑΟΣ ΙΙ» της ΣΑΟΣ, το «Sardinia Vera» της Kallisti Ferries και το «Μυτιλήνη» της ΝΕΛ. Το υπουργείο παρενέβη και κάλεσε τις εταιρείες να καταβάλουν τις οφειλές προς τους ναυτικούς τους, διότι «σε διαφορετική περίπτωση το θέμα θα πάει στη Δικαιοσύνη». Από την άλλη, ζήτησε από την ΠΝΟ να επανεξετάσει το θέμα ώστε να μη μείνουν χωρίς πλοία τα νησιά.Νικοσ Μπαρδουνιασ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή