Πολίτες συνέλαβαν πάνοπλους ληστές στη Θεσσαλονίκη

Πολίτες συνέλαβαν πάνοπλους ληστές στη Θεσσαλονίκη

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Πολίτες με περίσσευμα θάρρους «συνέλαβαν» χθες δύο πάνοπλους ληστές που έφευγαν από το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στην οδό Αγίου Δημητρίου 77 της Θεσσαλονίκης με 13.300 ευρώ.

Οι ληστές πυροβόλησαν τουλάχιστον έξι φορές εναντίον των πολιτών που τους καταδίωξαν, τραυματίζοντας δύο στα πόδια, ωστόσο οι πολίτες κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να τους παραδώσουν στην Αστυνομία. Οι δράστες είναι δύο ομογενείς από τη Γεωργία ηλικίας 30 και 39 ετών με παρελθόν στις κλοπές. Εισέβαλλαν (11.47 π.μ.) στην τράπεζα με πιστόλι και περίστροφο και μια χειροβομβίδα που δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν. Αδειασαν τα ταμεία και επιβιβάστηκαν σε μοτοσικλέτα. Αυτή όμως παρουσίασε μηχανικό πρόβλημα. Τότε επιχείρησαν να σταματήσουν διερχόμενους οδηγούς για να απομακρυνθούν με άλλο μέσο. Η πρώτη τους προσπάθεια απέτυχε και στη δεύτερη ο ένας από τους δράστες σταμάτησε έναν 55χρονο μοτοσικλετιστή. Ακολούθησε ο εξής διάλογος. «Κατέβα. Θα σε σκοτώσουμε», του είπε άγρια. «Σκοτώστε με», απάντησε απερίσκεπτα ο οδηγός της μοτοσικλέτας αρνούμενος να παραδώσει το όχημα. Τότε ο ληστής πυροβόλησε μια φορά στον αέρα. «Είναι ψεύτικο. Πιάστε τους», φώναξε ο 55χρονος. Περίοικοι και διερχόμενοι οδηγοί κινήθηκαν εναντίον τους. Ακολούθησε άγρια συμπλοκή, οι ληστές άνοιξαν πυρ, οι σφαίρες τραυμάτισαν σε γοφό και γόνατο έναν 33χρονο κι έναν 46χρονο, που όμως κατάφεραν να τους αφοπλίσουν.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου χειρουργήθηκαν. Νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Τους δύο τραυματίες η Τράπεζα Πειραιώς αντάμειψε έκαστον με 100.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή