ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Εκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα στην Αθήνα

Σήμερα, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενόψει της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για την Παιδεία στη Βουλή (12.00 από τα Προπύλαια). Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν δάσκαλοι, καθηγητές, πανεπιστημιακοί, φοιτητές και μαθητές. Επίσης, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) κήρυξε απεργία και συγκέντρωση την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου «για να αποκαλύψει μεθοδεύσεις και διαπλοκές μεταξύ των υπευθύνων πολιτικών παραγόντων και ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων που, μετά την πλήρη και προγραμματική απαξίωση του δημόσιου σχολείου, επιχειρούν τώρα να αποσύρουν την συνταγματικά επιβαλλόμενη κρατική εποπτεία και από τα ιδιωτικά σχολεία», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑLL

Παρέμβαση του ΔΣΑ

«Η σφοδρότητα των επιθέσεων, το ανοίκειο ύφος και οι περιφρονητικοί ισχυρισμοί που περιέχονται στα σχόλια πολλών παραγόντων του δημόσιου βίου» εναντίον των δικαστικών λειτουργών που αποφάσισαν την προσωρινή παύση των οικοδομικών εργασιών για την ανέγερση εμπορικού κέντρου (Mall) στο Βοτανικό, «υπερβαίνουν τα όρια μιας επιτρεπόμενης συνήθους κριτικής των δικαστικών αποφάσεων», επισημαίνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών σε ανακοίνωσή του. Επίσης, αναφέρεται ότι «ουδέν εισφέρουν τα σχόλια αυτά στην ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, αφού οδηγούν στην απαξίωση των θεσμών, υποβαθμίζουν το επίπεδο του ευρωπαϊκού νομικού μας πολιτισμού και αποτελούν εν δυνάμει βίαιη παρέμβαση στην διαμόρφωση μελλοντικών κρίσεων της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης».

ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ

Καταγγελίες για μαύρη εργασία

Εγγραφο στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (υπηρεσίες Θεσσαλονίκης) διαβίβασε χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ Δημ. Παπαγεωργίου λίγες ημέρες μετά τις καταγγελίες και τη μηνυτήρια αναφορά του γ.γ. του Εργατικού Κέντρου κ. Ζαργιανόπουλου για «μαύρη εργασία» από τις εταιρείες καθαρισμού και φύλαξης. Ο κ. Παπαγεωργίου επισημαίνει στο έγγραφό του πως οι καταγγελίες των εργαζομένων για αξιόποινες πράξεις των εργοδοτών εις βάρος τους, πρέπει ταχύτατα να ελέγχονται, να «τεκμηριώνονται» και να υποβάλλονται στον Εισαγγελέα. Τονίζει, επίσης, ότι περισσότερο αποτελεσματική είναι η προστασία των εργαζομένων όταν η Επιθεώρηση Εργασίας πραγματοποιεί αυτεπάγγελτα αιφνιδιαστικούς ελέγχους στους τόπους εργασίας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ

Προώθηση δωρεάς οργάνων

Εκδήλωση για την προώθηση του θεσμού Δωρητών Οργάνων Σώματος διοργανώνουν την ερχόμενη Κυριακή στο αμφιθέατρο του Δήμου Καλυβίων ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ – Κορωπί και η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής. Στην εκδήλωση, που θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ., θα μιλήσουν για την αξία της δωρεάς οργάνων ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος και η διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης κ. Νικολέτα Γερογιάννη, ενώ αναμένεται να παραστεί και ο κ. Κώστας Γρίμπιλας, λήπτης της καρδιάς του 21χρονου Αυστραλού, ο οποίος έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού το περασμένο καλοκαίρι στη Μύκονο.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Νέα γραμμή λεωφορείων

Προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση από τη διακοπή λειτουργίας του σταθμού του Θησείου εξαιτίας των έργων που πραγματοποιούνται στο τμήμα μεταξύ Ταύρου και Ομόνοιας, θα λειτουργεί από την ερχόμενη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου και όλες τις καθημερινές έως τις 20 Μαρτίου νέα λεωφορειακή γραμμή, που θα συνδέει τον Πειραιά με την Ομόνοια. Πρόκειται για τη γραμμή 500 Α της ΕΘΕΛ «Σταθμός ΗΣΑΠ Πειραιάς – Σταθμός ΗΣΑΠ Ομόνοια», η οποία θα πραγματοποιεί στάσεις στον Πειραιά, το Φάληρο, το Μοσχάτο, την Καλλιθέα, τον Ταύρο, τα Πετράλωνα, το Θησείο, το Μοναστηράκι και την Ομόνοια το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του οποίου θα είναι μειωμένη και η συχνότητα δρομολογίων του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου. Το πρώτο δρομολόγιο της νέας γραμμής θα ξεκινά από τον Πειραιά στις 05.45 και από την Ομόνοια στις 06.00 και το τελευταίο στις 23.15 και από τους δύο σταθμούς. Τις ώρες αιχμής τα δρομολόγια θα εκτελούνται με συχνότητα δέκα λεπτών.

ΕΙΧΕ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ

«Εταιρεία» εκβιασμών

Ενας 34χρονος Αλβανός, που συνελήφθη, μαζί με άλλους δύο ομοεθνείς του οι οποίοι διαφεύγουν της σύλληψης, είχε στήσει «εταιρεία» εκβιασμών. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι κακοποιοί ήταν τόσο αδίστακτοι που έφτασαν σε σημείο να αποπειραθούν να δολοφονήσουν επιχειρηματία, ο οποίος αρνιόταν τα καταβάλλει τα χρήματα που απαιτούσαν για την «προστασία» του μαγαζιού του. Ειδικότερα, οι τρεις Αλβανοί απαιτούσαν από τον 48χρονο επιχειρηματία 140.000 ευρώ. Οταν αρνήθηκε, οι δράστες απειλούσαν τον ίδιο και την οικογένειά του, έβαλαν φωτιά σε ένα από τα καταστήματά του, έκοψαν τα φρένα του αυτοκινήτου του κ.ά. Το θύμα κατήγγειλε το περιστατικό στους άντρες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της ΓΑΔΑ, με αποτέλεσμα να προσημειωθούν χαρτονομίσματα και να στηθεί επιχείρηση για την εξάρθρωση της σπείρας.

ΧΘΕΣ, ΤΡΕΙΣ ΣΤΟΧΟΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

«Επιδημία» οι ληστείες τραπεζών

Διαστάσεις επιδημίας έχουν λάβει οι ληστείες τραπεζών στην Αθήνα τους τελευταίους μήνες. Μόλις χθες το πρωί, στόχοι ληστών έγιναν τρεις διαφορετικές τράπεζες. Ειδικότερα, στις 8.40 άγνωστοι λήστεψαν το υποκατάστημα της Πειραιώς επί της οδού Ομήρου στη Ν. Σμύρνη. Λίγο μετά τις 10, στόχος ληστών έγινε το υποκατάστημα της Probank στον Γέρακα, ενώ στις 12.30 δύο ένοπλοι λήστεψαν τη Τράπεζα Κύπρου του Χαλανδρίου, στη συμβολή των οδών Α. Παπανδρέου και Ομήρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή