Διάλογος Παιδείας χωρίς καθηγητές

Διάλογος Παιδείας χωρίς καθηγητές

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο επίσημο «όχι» στον εθνικό διάλογο για τις αλλαγές στο λύκειο και το σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ έλαβε χθες ο υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος από την ΟΛΜΕ. Οι εκπρόσωποι της μεγαλύτερης εκπαιδευτικής ομοσπονδίας απάντησαν αρνητικά, καθώς θεωρούν ότι η ύψιστη προτεραιότητα είναι η αύξηση της χρηματοδότησης και ένας διάλογος ουσίας, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από τις έως τώρα κινήσεις της κυβέρνησης και του κ. Σπηλιωτόπουλου.

Αντιθέτως, καθίσταται όλο και περισσότερο σαφής η κυβερνητική πρόθεση να «παγώσουν» οι μεταρρυθμίσεις υπό το πρίσμα της προσπάθειας να κλείσουν τα μεγάλα μέτωπα στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Αυτό σηματοδοτεί και η επιλογή να ξεκινήσει από μηδενική βάση ο διάλογος για τις αλλαγές στο λύκειο, οδηγώντας κορυφαίο στέλεχος της κυβερνητικής παράταξης να εκτιμήσει στην «Κ» ότι «η ιστορία του διαλόγου είναι ουσιαστικά μια φάρσα». Το ίδιο σηματοδοτεί ο διάλογος που έχει εξαγγελθεί για διορθωτικές αλλαγές στον νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ, καθώς η σχετική εξαγγελία του υπουργού Παιδείας προσφέρει πρόσχημα στα ΑΕΙ να μην εφαρμόζουν τον νόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή