Ασφαλιστικά μέτρα για πάρκο στην Κυψέλη

Ασφαλιστικά μέτρα για πάρκο στην Κυψέλη

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα αναμένεται να καταθέσουν οι κάτοικοι της Κυψέλης ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας να ακυρωθεί η άδεια και να ανασταλούν οι εργασίες κατασκευής που σχεδιάζει ο Δήμος Αθηναίων για το τετραώροφο υπόγειο πάρκινγκ 184 θέσεων στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματίζουν συγκέντρωση στην πλ. Κοτζιά μπροστά στο δημαρχείο το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου.

Οι αιτούντες τα ασφαλιστικά μέτρα επικαλούνται εγκληματική αμέλεια από πλευράς δήμου και εταιρείας. «Από τα σχέδια της άδειας που ενέκρινε η Επιτροπή Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου προκύπτει ότι με απλή τροποποίηση της μελέτης θα διατηρούνταν τα 12 πεύκα αν τοποθετούνταν ασανσέρ αντί για ράμπα», υπογράμμισε στην «Κ» η κ. Ελένη Πορτάλιου, αρχιτέκτων – πολεοδόμος του ΕΜΠ και δημοτική σύμβουλος Αθηναίων. Επίσης, επικαλούνται ανεπαρκή αιτιολόγηση της κοπής των δένδρων. «Η ΕΠΑΕ δεν έκρινε με περιβαλλοντικά κριτήρια την κοπή των δένδρων, αλλά στάθηκε στο ότι αυτά βρίσκονταν στο περίγραμμα του πάρκου όπου σχεδιάζεται το πάρκινγκ», καταλήγει η κ. Πορτάλιου, για να προσθέσει ότι στην περιοχή λειτουργούν άλλα οκτώ πάρκινγκ σε κοντινή ακτίνα.

1.500 νέες υπογραφές

Οι κάτοικοι φυλάνε το πάρκο με 24ωρες βάρδιες και για τον σκοπό αυτόν έχουν επιστρατεύσει τη… σπιτική αντί για αστική επίπλωση (παγκάκια κ. λπ.). Εχουν μεταφέρει από τα σπίτια τους καρέκλες, τραπεζάκια και τέντες για τη βροχή. Κατά τα άλλα, οι δυναμικές κινητοποιήσεις των κατοίκων και η δημοσιότητα που έλαβε το θέμα είχαν ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν στο διάστημα των τριών προηγούμενων ημερών 1.500 νέες υπογραφές εναντίον της μετατροπής του πάρκου σε πάρκινγκ. Οι νέες υπογραφές, που μαζεύτηκαν με ρυθμό περίπου 500 την ημέρα, έρχονται να προστεθούν στις 3.500 που είχε συγκεντρώσει κατά το διάστημα της περασμένης χρονιάς η Επιτροπή Αγώνα για τη Διάσωση του πάρκου Κύπρου και Πατησίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή