Εντοπίστηκε και τέταρτο κρούσμα στην Ελλάδα

Εντοπίστηκε και τέταρτο κρούσμα στην Ελλάδα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλο ένα κρούσμα του νέου ιού της γρίπης κατέγραψαν χθες οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των περιστατικών στη χώρα μας σε τέσσερα.

Και αυτό το περιστατικό της νέας γρίπης «ήρθε» στη χώρα μας από το εξωτερικό, αφού αφορά μία Ελληνίδα υπήκοο, ηλικίας 23 ετών, η οποία επέστρεψε προχθές από τη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ.

Στο «Σωτηρία»

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, η νεαρή είχε συμπτώματα γρίπης και συγκεκριμένα βήχα, μυαλγίες και καταρροή, ωστόσο δεν εμφάνιζε πυρετό, αφού είχε λάβει αντιπυρετικά έπειτα από ιατρική σύσταση στις ΗΠΑ. Η 23χρονη επικοινώνησε προχθές το απόγευμα με το Κέντρο Επιχειρήσεων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (είχε λάβει το σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο όταν έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος») και εν συνεχεία μετέβη στο νοσοκομείο. Μετά την κλινική εξέταση, της χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή (αντιιικά σκευάσματα) και έλαβε τις απαραίτητες οδηγίες να παραμείνει στην οικία της έως ότου ολοκληρωθεί ο εργαστηριακός έλεγχος.

Χθες το μεσημέρι, επιβεβαιώθηκε από το Κέντρο Αναφοράς Γρίπης Νοτίου Ελλάδος (Ινστιτούτο Παστέρ) ότι η νεαρή είχε προσβληθεί από τη γρίπη Α (Η1Ν1).

Η 23χρονη διεκομίσθη με ειδικό ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου θα παραμείνει για νοσηλεία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, και σε αυτή την περίπτωση θα γίνει επιδημιολογική διερεύνηση και ιχνηλάτηση των συνεπιβατών της στην πτήση της από τη Νέα Υόρκη, καθώς και σε όσους ήρθαν σε στενή επαφή με τη νεαρή.

Παράλληλα, συνεχίζεται η νοσηλεία των δύο φοιτητών από το Εδιμβούργο που έχουν προσβληθεί από τη νέα γρίπη. Και οι δύο νεαροί είναι καλά στην υγεία τους και αναμένεται σύντομα να λάβουν εξιτήριο από τα νοσοκομεία Σισμανόγλειο και ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

Υπό πλήρη έλεγχο

Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε ανακοίνωσή του επαναλαμβάνει ότι «δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας και ότι η κατάσταση τελεί υπό πλήρη έλεγχο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή