Δέσμευση από το ΤΕΕ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέρ της δημιουργίας υπηρεσίας ελέγχου κατασκευών και κατεδάφισης αυθαιρέτων δείχνουν να συγκλίνουν σχεδόν όλοι ο φορείς, ακόμα και οι νομαρχίες που παραδέχονται έτσι την αδυναμία (ή απροθυμία) τους να τηρήσουν το γράμμα του νόμου. Σύμφωνα με τον κ. Μπεριάτο, η υπηρεσία αυτή θα πρέπει να υπάγεται στις περιφέρειες, ενώ σύμφωνα με την κ. Μπέη θα πρέπει να μην έχει σχέση με την αυτοδιοίκηση και να μην έχει εντοπιότητα. Το Τεχνικό Επιμελητήριο πάντως δεσμεύεται να καταθέσει μετά το καλοκαίρι ένα συνολικό πακέτο προτάσεων, επισημαίνοντας κενό πρωτοβουλιών του ΥΠΕΧΩΔΕ για τα αυθαίρετα και τα πολεοδομικά ζητήματα.

Οι προτάσεις του ΤΕΕ θα αφορούν τον διαρκή έλεγχο των κατασκευών, στη δημιουργία μητρώου κατασκευαστών ιδιωτικών έργων και στη δημιουργία νέου θεσμικού πλαισίου για τις μελέτες και άδειες δόμησης. Στο σχέδιο νόμου-«φάντασμα» (όπως το χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΤΕΕ) για τις άδειες δόμησης αναμένεται να επανέλθει ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ την επόμενη εβδομάδα, ανακοινώνοντας και τις πολυαναμενόμενες ρυθμίσεις για την «τακτοποίηση» των ημιυπαίθριων μετά προστίμου. Το αρχικό σχέδιο νόμου είχε παρουσιαστεί το 2005, αλλά ουδέποτε θεσπίστηκε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή