Οι επιχειρήσεις «σκούπα» αποδίδουν

Οι επιχειρήσεις «σκούπα» αποδίδουν

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εάν η εικόνα στα κρατητήρια των διευθύνσεων της περιφέρειας είναι η άλλη όψη των «επιχειρήσεων εξωραϊσμού» του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, ανάλογη κατάσταση επικρατεί ήδη από τον περασμένο Ιούνιο και στα τμήματα της Αττικής. Μόλις την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας νέα αστυνομική επιχείρηση στη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν 52 άτομα, ενώ το μεσημέρι της Παρασκευής ακολούθησε επιχείρηση εκκένωσης του ξενοδοχείου «Απόλλων» στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Δεληγιώργη στο οποίο είχαν βρει καταφύγιο τοξικoμανείς και λαθρομετανάστες. Συνολικά, τον Ιούλιο στο κέντρο της Αθήνας συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών 2.369 άτομα, έναντι 1.551 τον Ιούνιο.

Τόσο το υπουργείο Εσωτερικών όσο και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν ικανοποίηση για την αποτελεσματικότητα των μέτρων αστυνόμευσης στο κέντρο, μολονότι την ίδια ώρα δημιουργούνται ασφυκτικές συνθήκες στα κρατητήρια των περισσότερων αστυνομικών υπηρεσιών του Λεκανοπεδίου.

Αξιωματικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής τόνισαν στην «Κ» ότι στα 21 τμήματα της υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών συνολικής χωρητικότητας 292 ατόμων, ο αριθμός των κρατουμένων υπερβαίνει το όριο κατά 30%. Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και τον Ιούνιο, καθώς, ενδεικτικά, στις 30 Ιουνίου κρατούνταν συνολικά 373 άτομα. Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. μιλώντας στην «Κ» επισήμανε ότι σε καθημερινή βάση υπερκαλύπτεται ο αριθμός των 2.000 ατόμων, όση δηλαδή η συνολική χωρητικότητα των κρατητηρίων της Αττικής, ενώ προκειμένου να μεταφέρουν τους αλλοδαπούς συλληφθέντες σε νομούς της περιφέρειας υποχρεώνονται να μισθώνουν ακόμα και τουριστικά λεωφορεία, καθώς τα αντίστοιχα της ΕΛ.ΑΣ. δεν επαρκούν!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή