Εκκενώθηκαν άλλα δύο κτίρια στο κέντρο

Εκκενώθηκαν άλλα δύο κτίρια στο κέντρο

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εκκένωση ακόμα δύο κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία είχαν καταληφθεί από χρήστες ναρκωτικών και αλλοδαπούς, προχώρησαν χθες άντρες της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με συνεργεία του δήμου Αθηναίων και τη Διεύθυνση Υγιεινής της Νομαρχίας. Τους τελευταίους μήνες, αντίστοιχες επιχειρήσεις εκκένωσης έχουν γίνει σε δεκάδες κτίρια στην Αττική και αναμένεται να συνεχιστούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης δύο κτιρίων που βρίσκονται επί της οδού Ξούθου 9 και 10 στην Ομόνοια. και προσήχθησαν για εξακρίβωση στοιχείων συνολικά 11 άτομα (7 αλλοδαποί και 4 Ελληνες). Συνεργείο του δήμου προχώρησε στον καθαρισμό εξωτερικά των κτιρίων ωστόσο δεν μπόρεσε να μπει στο εσωτερικό καθώς δεν υπήρχε η σχετική εισαγγελική παραγγελία. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων κ. Γιώργο Δημόπουλο, ανάλογη επιχείρηση έγινε χθες και σε εγκαταλειμμένο κτίριο που βρίσκεται επί της οδού Σπετσών 37 στην Κυψέλη. Στο συγκεκριμένο είχαν βρει κατάλυμα χρήστες ναρκωτικών και αλλοδαποί, οι οποίοι απομακρύνθηκαν παρουσία εισαγγελέα. Αρμόδιος αξιωματικός αρνήθηκε ωστόσο ότι η ΕΛ.ΑΣ. είχε την οποιαδήποτε εμπλοκή στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Χθες εξάλλου προσήχθησαν 5 άτομα που είχαν μπει και πάλι στο κτίριο της οδού Βερανζέρου 33, το οποίο είχε σφραγιστεί μετά από αντίστοιχη επιχείρηση στις 30 Ιουλίου.

«Ο δήμος έχει σφραγίσει και καθαρίσει περισσότερα από 50 κτίρια και συνεχίζει την προσπάθεια απορρύπανσης και απολύμανσης ανάλογων κτιρίων σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές και τη Νομαρχία», δήλωσε σχετικά ο κ. Δημόπουλος. Ζήτησε περισσότερη υπευθυνότητα και από τους ιδιοκτήτες τέτοιων κτιρίων. «Κάνουμε έκκληση σε όλους όσοι τους ανήκουν κτίρια που έχουν καταληφθεί να φροντίζουν για την προάσπιση της περιουσίας τους, ζητώντας τη βοήθεια του δήμου καθώς και της ελληνικής αστυνομίας», δήλωσε. Η αστυνομία εξάλλου ανακοίνωσε ότι πρόκειται να σχηματίσει δικογραφίες σε βάρος των ιδιοκτητών των κτιρίων της Ξούθου καθώς θεωρεί ότι έχουν ευθύνες για το γεγονός της παράνομης διαμονής αλλοδαπών. Χαρακτηριστικό όμως είναι το γεγονός ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο σχέδιο για τη στέγαση ή την αρωγή των συγκεκριμένων ατόμων. Αποτέλεσμα είναι, μετά από σειρά εκκενώσεων κτιρίων, οι περισσότεροι από τους τοξικομανείς να έχουν επιστρέψει στην Πλ. Κουμουνδούρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή