Προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη ημέρα

Προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη ημέρα

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανακήρυξη των βουνών της Αττικής σε εθνικά πάρκα ή δρυμούς, η κύρωση των δασικών χαρτών που συντάχθηκαν στο πλαίσιο του κτηματολογίου και η άμεση ενδυνάμωση των δασικών υπηρεσιών με προσωπικό είναι ορισμένες από τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη ημέρα της οικολογικής καταστροφής στην Αττική. Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ ζητούν να κηρυχθούν άμεσα αναδασωτέα τα καμένα δάση χωρίς καμιά εξαίρεση, αλλά και να υπάρξουν βελτιώσεις στο θεσμικό πλαίσιο (ακόμα και αυτό που θεσπίστηκε επί των ημερών του, όπως ο ν. 3208/2003) ώστε να υπάρξει πραγματική προστασία των δασών.

Αποτιμώντας τα αίτια της καταστροφής, το ΠΑΣΟΚ υποδεικνύει την αδυναμία των δασαρχείων να ανταποκριθούν στο ρόλο τους, την πλημμελή ή ανισομερή χρηματοδότηση των δήμων για έργα πυροπροστασίας και τη σταθερά χαμηλή επιχειρησιακή ικανότητα του Πυροσβεστικού Σώματος. «Το πάθημα δεν έγινε μάθημα. Από το τρίπτυχο πρόληψη-καταστολή-αποκατάσταση η σημερινή κυβέρνηση έχει διαγράψει παντελώς τα δύο πρώτα πολύτιμα συστατικά», αναφέρει η χθεσινή ανακοίνωση του τομέα περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή