Συνάντηση πρυτάνεων και προέδρων ΤΕΙ με τον υπουργό

Συνάντηση πρυτάνεων και προέδρων ΤΕΙ με τον υπουργό

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επανέναρξη της λειτουργίας των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ σήμερα (με την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου) και ήδη η ακαδημαϊκή κοινότητα είναι επί ποδός… πολέμου.

Εθιμοτυπική

Τα ζητήματα που απασχολούν τα ιδρύματα θα τεθούν στη συνάντηση που θα έχουν οι πρυτάνεις και οι πρόεδροι των ΤΕΙ με τον υπουργό Παιδείας κ. Αρη Σπηλιωτόπουλο. Επίσης, σήμερα η εκτελεστική γραμματεία της ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών ΠΟΣΔΕΠ θα συνεδριάσει για να αποφασίσει τις κινήσεις της ώστε να μην προχωρήσει η αναγνώριση της λειτουργίας των ιδιωτικών κολεγίων. Ηδη, ο εκπρόσωπος της ΠΟΣΔΕΠ έχει παραιτηθεί από την Επιτροπή Αξιολόγησης και Ελέγχου των Κολεγίων του υπουργείου Παιδείας, η οποία διενεργεί τους προβλεπόμενους ελέγχους για την αδειοδότηση των κολεγίων. Χθες, τον ακολούθησε ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας των διδασκόντων στα ΤΕΙ (ΟΣΕΠ ΤΕΙ) στην ίδια Επιτροπή. Ετσι, η ΟΣΕΠ θεωρεί ότι οι άδειες που χορηγήθηκαν έως τώρα από την Επιτροπή δεν ισχύουν. Ειδικότερα, η συνάντηση του υπουργού Παιδείας με της ηγεσίες των ΑΕΙ κρίνεται εθιμοτυπική, όμως είναι δεδομένο ότι πρυτάνεις και πρόεδροι ΤΕΙ θα θέσουν στον κ. Σπηλιωτόπουλο τα λειτουργικά προβλήματα των ιδρυμάτων, πολλά εκ των οποίων σχετίζονται με το νόμο πλαίσιο, που ψηφίστηκε το 2007. Ηδη, άλλωστε, οι σύνοδοι πρυτάνεων και προέδρων ΤΕΙ έχουν ζητήσει αλλαγές σε κάποια σημεία του νόμου (π.χ. η σύνθεση των εκλεκτορικών σωμάτων). Από την άλλη, οι ηγεσίες των ΑΕΙ θα θέσουν το αίτημα της αλλαγής του νόμου για τη θητεία σε θέσεις πρύτανη, αντιπρύτανη και κοσμήτορα (και τις αντίστοιχες θέσεις των ΤΕΙ). Οι πρυτάνεις ζητούν να μπορούν να επανεκλεγούν, και να μην εφαρμοσθεί η σημερινή ρύθμιση, βάση της οποίας μπορούν να ξαναθέσουν υποψηφιότητα μόνο αφού περάσει μία θητεία.

Επιφυλακτική θέση

Προς το παρόν η ηγεσία του ΥΠΕΠΘ τηρεί επιφυλακτική θέση ως προς το παραπάνω αίτημα, με δεδομένο ότι οι σημερινοί πρυτάνεις και πρόεδροι ΤΕΙ γνώριζαν το νόμο – ψηφίστηκε το 2006 – όταν έβαλαν υποψηφιότητα για τις θέσεις που κατέχουν σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή