48ωρη απεργία σχεδιάζουν γιατροί της Βορείου Ελλάδος

48ωρη απεργία σχεδιάζουν γιατροί της Βορείου Ελλάδος

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ανέτοιμα να αντιμετωπίζουν την πανδημία γρίπης είναι τα νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδας δηλώνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί που σχεδιάζουν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, 48ωρη απεργία και επίσχεση εργασίας.

Οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσαν ότι προσανατολίζονται σε 48ωρη απεργία και επίσχεση εργασίας σε όλα τα νοσοκομεία της Β. Ελλάδας στα τέλη του μήνα και στις αρχές Οκτωβρίου, αντίστοιχα.

«Οι ελλείψεις προσωπικού ήταν μεγάλες, παραμένουν μεγάλες και όλα δείχνουν ότι το σκηνικό στα νοσοκομεία δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα», τονίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης κ. Ελένη Αντωνιάδου, 20 από τα 86 κρεβάτια των ΜΕΘ δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Η μοναδική για τη Β. Ελλάδα ΜΕΘ παίδων, που λειτουργεί στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης, διαθέτει μόνο οκτώ κρεβάτια, δύο εκ των οποίων είναι κλειστά, επισήμαναν οι νοσοκομειακοί γιατροί και υπενθύμισαν ότι στα νοσοκομεία Κιλκίς και Πολυγύρου δεν υπάρχουν καν ΜΕΘ.

«Η λειτουργία τους επαφίεται στο φιλότιμο των γιατρών, που όμως είναι κουρασμένοι από τις αλλεπάλληλες εφημερίες», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Αντωνιάδου. Οπως σημείωσε εκ μέρους της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ο κ. Δημ. Βαρνάβας, μέχρι τώρα δεν έχει γίνει η προκήρυξη των 2.000 θέσεων γιατρών όπως είχε δεσμευτεί το υπουργείο Υγείας, με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να είναι πλέον αδύναμα και ανέτοιμα να αντιμετωπίσουν την αναμενόμενη έξαρση της περιστατικών γρίπης τους ερχόμενους μήνες.

Τον κίνδυνο αυτό επισήμανε και ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης κ. Χρ. Παπαγεωργίου, προσθέτοντας ότι για τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης απαιτούνται τουλάχιστον 400 γιατροί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή