Στις επάλξεις τα ιατρεία του Δ. Αθηναίων

Στις επάλξεις τα ιατρεία του Δ. Αθηναίων

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρχισε η λειτουργία των επτά ιατρείων γρίπης του Δήμου Αθηναίων. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό τους, το κάθε ένα από αυτά είναι στελεχωμένο από ειδικό γιατρό, νοσηλευτή ή επισκέπτη υγείας και λειτουργεί καθημερινά από τις 8 π. μ. έως τις 6 μ. μ., χωρίς ραντεβού.

Τα ιατρεία λειτουργούν στο κέντρο της Αθήνας (Σόλωνος 78), στο Παγκράτι (Πρωταγόρα 3), στον Ν. Κόσμο (Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ), στα Πετράλωνα (Θεσσαλονίκης 48 & Ηρακλειδών), στον Κολωνό (Προποντίδος 7 & Αγίας Σοφίας 110), στα Πατήσια (Σαρανταπόρου 4) και στην Κυψέλη (Χανίων 4Β). Εν τω μεταξύ, νέο σοβαρό κρούσμα της νέας γρίπης στη χώρα μας ανακοίνωσε χθες το υπ. Υγείας. Πρόκειται για έναν 29χρονο Γάλλο υπήκοο, ο οποίος νόσησε από τον ιό και παρουσίασε σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας. Νοσηλεύεται στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση.

Ταυτόχρονα, σε σύσκεψη με τον υφυπουργό Παιδείας κ. Σπ. Ταλιαδούρο που είχαν χθες οι ηγεσίες των ΑΕΙ συζητήθηκε το θέμα των μέτρων για τη γρίπη στα ΑΕΙ. Στη σύσκεψη παρουσιάστηκε το σχέδιο που εκπόνησε μέσα στο καλοκαίρι το Πανεπιστήμιο Αθηνών και αναμένεται να εφαρμοστεί από όλα τα ΑΕΙ. Οπως ανέφερε στην «Κ» ο γιατρός και πρύτανης του ιδρύματος κ. Χρήστος Κίττας το σχέδιο προβλέπει την οργάνωση κέντρων εμβολιασμού εντός των ΑΕΙ, την παροχή διαγνωστικής βοήθειας από γιατρούς πανεπιστημιακούς, τη λήψη μέριμνας για ξένους φοιτητές, την τήρηση αυστηρών μέτρων υγιεινής σε εστιατόρια, εστίες, γυμναστήρια, καθώς και τη λειτουργία υπηρεσίας στην οποία -με τήρηση του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων- μπορούν να απευθύνονται οι φοιτητές που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Σε ακραία περίπτωση, δεν αποκλείεται η διενέργεια των μαθημάτων διαδικτυακά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή