Λάθος εκτιμήσεις και ασυνεννοησία

Λάθος εκτιμήσεις και ασυνεννοησία

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λανθασμένη εκτίμηση των δεδομένων κατά τη διάρκεια του πρώτου οκταώρου μετά την εκδήλωση της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Γραμματικό και αδυναμία συνεννόησης μεταξύ των συναρμοδίων, για την αντιμετώπιση της καταστροφής, φορέων διαπιστώνει το πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή.

Στα πόστα τους

Στο πόρισμα σημειώνεται, ωστόσο, ότι όλοι οι ανώτατοι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής βρίσκονται τις κρίσιμες ώρες στα πόστα τους.

Το πολυαναμενόμενο κείμενο συμπερασμάτων που συνέταξε ο γενικός επιθεωρητής αξιολογώντας καταθέσεις αξιωματικών της Πυροσβεστικής (από το γραφείο του πέρασαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα ανώτατοι, αλλά και χαμηλόβαθμοι αξιωματικοί) και δεδομένα από το κέντρο επιχειρήσεων στο Χαλάνδρι παραδόθηκε χθες νωρίς το πρωί στην ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, στον υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο, με εντολή του οποίου διενεργήθηκε η έρευνα και στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και άμεσο πολιτικό προϊστάμενο του Σώματος κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Κύκλοι προσκείμενοι σε ανώτατους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής που βρέθηκαν στο επίκεντρο των φημολογούμενων εξελίξεων μετέφεραν στην «Κ» την πληροφορία ότι στο πόρισμά του ο γενικός επιθεωρητής δεν προσωποποιεί, τουλάχιστον όχι με άμεσο τρόπο, τις ευθύνες, ενώ φέρεται να δηλώνει αναρμόδιος να προχωρήσει σε κρίσεις που αφορούν αυστηρά επιχειρησιακά ζητήματα.

Οπως επισημάνθηκε στο χθεσινό φύλλο της «Κ», οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών μοιάζουν να αναστέλλουν ή ακόμη και να ακυρώνουν τις όποιες ανακατατάξεις στην ηγεσία του Σώματος.

Θεωρείται σχεδόν αδύνατο η σημερινή ηγεσία του υπουργείου να προχωρήσει σε καταλογισμό ευθυνών και επομένως σε έκτακτες κρίσεις με δεδομένο ότι επίκεινται εκλογές.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι τα αρμόδια πολιτικά στελέχη του υπουργείου, παρ’ ότι είχαν εγκαίρως παραλάβει το πόρισμα από τον κ. Ρακιντζή, τηρούσαν από νωρίς το πρωί σιγήν ιχθύος σχετικά με τις επόμενες κινήσεις τους προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης των συμπερασμάτων του πορίσματος εν αναμονή των πολιτικών εξελίξεων.

Στα Χανιά

Ενδεικτικά,  ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος έχει άλλωστε και την άμεση ευθύνη των αποφάσεων, αναχώρησε νωρίς χθες το απόγευμα από το μέγαρο της Κατεχάκη για την εκλογική του περιφέρεια στα Χανιά προκειμένου να ενεργοποιήσει τον κομματικό του μηχανισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή