Στόχος και το υπ. Μακεδονίας-Θράκης

Στόχος και το υπ. Μακεδονίας-Θράκης

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Στο προαύλιο υπήρχε μια διμοιρία των ΜΑΤ. Στην κεντρική πύλη δυο αστυνομικοί- φρουροί. Στο πίσω μέρος, οι τρομοκράτες τοποθέτησαν τη βόμβα στα κάγκελα του κτιρίου χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς! Μετά το προειδοποιητικό τηλεφώνημα (στον τηλεοπτικό σταθμό Alter και το κέντρο της Αμεσης Δράσης στην Αθήνα) ήταν πλέον αργά. Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που πυροδότησαν άγνωστοι στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης της Θεσσαλονίκης χθες στις 4,55΄ τα ξημερώματα, προκάλεσε, ευτυχώς, μόνον υλικές ζημιές και αναστάτωση. Καμιά οργάνωση δεν ανέλαβε μέχρι στιγμής την ευθύνη της τρομοκρατικής επίθεσης στο υπουργικό κτίριο, ωστόσο οι δράστες, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, χρησιμοποίησαν τον ίδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε δυο προηγούμενες επιθέσεις: στο σπίτι του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Χηνοφώτη και στο προξενείο της Χιλής στη Θεσσαλονίκη. Την ευθύνη για τις δύο αυτές επιθέσεις είχε αναλάβει η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός μέσα σε κατσαρόλα είχε τοποθετηθεί κοντά στα μεταλλικά κιγκλιδώματα της περίφραξης στην πίσω πλευρά του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης επί της οδού Κασσάνδρου. Από την έκρηξή του έσπασαν τζάμια στο κτίριο του υπουργείου αλλά και σε ορισμένα καταστήματα της περιοχής.

Κι ενώ η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ερευνούσε την υπόθεση της πρωινής τρομοκρατικής επίθεσης, ένα τηλεφώνημα για θαμμένο οπλισμό κινητοποίησε λίγες ώρες αργότερα τους άνδρες της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του Τελωνείου και του Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης. Ο άγνωστος που τηλεφώνησε υπέδειξε μάλιστα και το σημείο όπου ήταν κρυμμένος. Οι έρευνες, μετά από την ενέδρα που έστησαν οι αρχές, έφερναν στο φως οκτώ ρουκέτες 3,5 ιντσών που ήταν κρυμμένες σε δασική περιοχή μεταξύ Βρασνών και Αρέθουσας Θεσσαλονίκης.

Προς πάσα κατεύθυνση

Οι αμερικανικού τύπου αντιαρματικές ρουκέτες που, κατά πληροφορίες, ο ελληνικός στρατός τις είχε αποσύρει από το οπλοστάσιό του το 1995, βρέθηκαν σε καλή κατάσταση με κάποιες προχωρημένες οξειδώσεις στο εξωτερικό τους περίβλημα. Οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και του στρατού στρέφονται προς όλες τις κατευθύνσεις. Δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προέρχονται από στρατόπεδο του Σηκουρίου που είχαν κλαπεί από τη 17 Νοέμβρη. Παράλληλα ερευνούν την εκδοχή ο οπλισμός να προέρχεται από ελληνοβουλγαρικά κυκλώματα εμπορίας όπλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή