«Επενδύουν» στην έρευνα εις βάρος Ζαγοριανού

«Επενδύουν» στην έρευνα εις βάρος Ζαγοριανού

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι συνήγοροι των κ. Μ. Χριστοφοράκου και Χρ. Καραβέλλα πρόκειται να καταθέσουν συμπληρωματικά υπομνήματα στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας με τα οποία θα προβάλλουν τη διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου του 4ου ειδικού ανακριτή κ Νίκου Ζαγοριανού ως απόδειξη ότι ακόμα και η ελληνική Δικαιοσύνη θέτει ερωτήματα ως προς τη νομιμότητα της μέχρι σήμερα ανακριτικής διαδικασίας. Δύο βέβαια από τα τέσσερα σημεία του ελέγχου που διενεργεί ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Ι. Παπανικολάου αφορούν το κατά πόσον εκδόθηκαν αργά τα εντάλματα σύλληψης κατά των κ. Χριστοφοράκου και Καραβέλλα, καθώς επίσης και το γιατί δεν ελέγχθηκε ο κ Χριστοφοράκος για εμβάσματα από τα «μαύρα ταμεία» στο επίμαχο διάστημα 2004-2007.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο φαίνεται ότι έχει μετακινηθεί από την εξέταση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων του κ. Χριστοφοράκου στην εξέταση της προσφυγής αντισυνταγματικότητας που έχει καταθέσει. Νομικοί κύκλοι τόνιζαν στην «Κ» ότι με την επί 15 μέρες παραμονή του κ. Χριστοφοράκου στη Γερμανία μετά την απόφαση του Εφετείου του Μονάχου, «έχει καταστεί περιττή η εξέταση των ασφαλιστικών μέτρων». Κύκλοι του Συνταγματικού Δικαστηρίου αρνήθηκαν να σχολιάσουν αυτή τη θέση. Εν τω μεταξύ, στην Αθήνα κατέθεσε χθες στον κ. Παπανικολάου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή