ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΕ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

Διαμαρτυρία των ενστόλων των Σωμάτων Ασφαλείας

Στους δρόμους ξανά οι ένστολοι των Σωμάτων Ασφαλείας, με θεσμικά και οικονομικά αιτήματα. Οπως ανακοίνωσαν χθες στη Θεσσαλονίκη οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική και στο Λιμενικό, ένστολοι από όλη τη χώρα θα συμμετάσχουν σε πανελλαδικό συλλαλητήριο σήμερα στις 6 μ. μ. στον Λευκό Πύργο. Αντιπροσωπεία τους θα συμμετάσχει και στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ, αύριο το βράδυ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η ΠΡΩΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επιτυχής θυρεοειδεκτομή με Da Vinci

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη θυρεοειδεκτομή που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα με το σύστημα χειρουργικής Da Vinci. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε 25χρονη ασθενή στο «Υγεία». Η τεχνική επιτρέπει τη δημιουργία πολύ μικρής τομής στην περιοχή της μασχάλης και επεκτείνεται προοδευτικά έως τον λαιμό. Οπως δήλωσε ο διευθυντής της Α΄ Χειρουργικής Κλινικής κ. Δημήτρης Λινός, ο οποίος πραγματοποίησε την επέμβαση σε συνεργασία με τον Κορεάτη καθηγητή W. Y. Chung (τον πρώτο που εφήρμοσε τη ρομποτική θυρεοειδεκτομή στην Κορέα πριν από δύο χρόνια), η επέμβαση ανοίγει νέους δρόμους στη χειρουργική θεραπεία του θυρεοειδούς.

ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ

Συνεχή τα τροχαία με αρκούδες

Αλλεπάλληλα τροχαία ατυχήματα με θύματα αρκούδες σημειώνονται τους τελευταίους μήνες στην Εγνατία Οδό, κυρίως λόγω της ακαταλληλότητας του φράχτη που έχει τοποθετηθεί εκατέρωθεν της Οδού. Χθες, στον κόμβο των Μαυραναίων συνέβη ακόμη ένα ατύχημα, το έβδομο κατά σειρά τους τελευταίους έξι μήνες, με θύμα αρκούδα. Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση «Αρκτούρος» επισημαίνει την ανάγκη άμεσης αντικατάστασης του φράκτη.

60ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Ασελγούσε σε ανήλικες

Ενας 60χρονος συνελήφθη από άντρες του Τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας, καθώς φέρεται να ασελγούσε εις βάρος 15χρονου κοριτσιού, καθώς και εις βάρος δύο ακόμη ανήλικων κοριτσιών. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η 15χρονη, κόρη της συντρόφου του 60χρονου, επισκεπτόταν καθημερινά τον συλληφθέντα για να του πάει φαγητό. Τους τελευταίους μήνες η 15χρονη τού σύστησε και δύο συνομήλικες φίλες της. Ο 60χρονος φέρεται να «εξαγόραζε» τη σιωπή των παιδιών με χρηματικά ποσά για αγορά καρτών κινητής τηλεφωνίας.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Αιτήσεις εκπαιδευτικών

Από σήμερα μέχρι και την επόμενη Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου μπορούν να υποβάλλουν αίτηση οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να διδάξουν την επόμενη σχολική χρονιά στο πρόγραμμα της πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Οι αιτήσεις πρέπει να υποβάλλονται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας. Το πρόγραμμα απευθύνεται στους μαθητές λυκείου.

ΘΑ ΠΡΟΩΘΟΥΣΕ 20 ΙΡΑΚΙΝΟΥΣ ΠΡΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ

Σύλληψη 34χρονου διακινητή

Συνελήφθη από τους άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης 34χρονος Αλβανός ο οποίος επρόκειτο να παραλάβει από τη Θεσσαλονίκη και να προωθήσει προς χώρες της Κεντρικής Ευρώπης 20 Ιρακινούς λαθρομετανάστες, μεταξύ των οποίων και πέντε παιδιά. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι λαθρομετανάστες κατέβαλαν 5.500 έως 6.500 δολάρια ΗΠΑ στον 34χρονο. Οι διωκτικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες στην περιοχή, καθώς εκτιμούν ότι πρόκειται για κύκλωμα στο οποίο ενέχονται κι άλλοι δράστες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή