Συγκρούσεις χθες στα Εξάρχεια

Συγκρούσεις χθες στα Εξάρχεια

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή τους σε επεισόδια οι τέσσερις νεαροί που συνελήφθησαν χθες τα ξημερώματα στα Εξάρχεια, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ ατόμων στην περιοχή και αστυνομίας. Οι τέσσερις νεαροί είναι ηλικίας 21 έως 29 ετών και, κατά τους ισχυρισμούς τους, συνελήφθησαν αναίτια από καφετέριες της οδού Μεσολογγίου και των γύρω στενών. Οπως ανέφεραν στην «Κ» οι συνήγοροι υπεράσπισης των συλληφθέντων, κατά την προσαγωγή τους, οι νεαροί ξυλοκοπήθηκαν από τους αστυνομικούς, με συνέπεια ένας από αυτούς να παραμείνει για νοσηλεία στον «Ευαγγελισμό».

Μαρτυρίες

Οι συλλήψεις έγιναν έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών των ΜΑΤ και δικυκλιστών της ομάδας «Δέλτα», που έσπευσαν στο σημείο. Είχαν προηγηθεί επιθέσεις νεαρών σε περιπολικά της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), τα οποία, κατά την αστυνομία, είχαν μεταβεί στην οδό Χαρ. Τρικούπη για να συλλάβουν νεαρό που έκανε graffiti σε τοίχο της περιοχής. Από τις μαρτυρίες των αυτοπτών προκύπτει ότι μετά τη σύλληψη του 19χρονου, γύρω στη 1.30 π.μ., τα δύο τζιπ της ΟΠΚΕ διέσχισαν ανάποδα την οδό Ναυαρίνου και κατευθύνθηκαν δεξιά στην οδό Κωλέττη, διασχίζοντας κάθετα τον πεζόδρομο της οδού Μεσολογγίου. Μόλις αντελήφθησαν την παρουσία των αστυνομικών, νεαροί που βρίσκονταν στην περιοχή άρχισαν να εκσφενδονίζουν εναντίον των δύο περιπολικών πέτρες, ξύλα, μπουκάλια κ.ά. Τα επεισόδια γενικεύτηκαν, με συνέπεια τον τραυματισμό και τριών αστυνομικών. Στις 2.40 π.μ., διμοιρίες των ΜΑΤ και άνδρες της ομάδας «Δέλτα» πραγματοποίησαν επιχείρηση στην περιοχή, συλλαμβάνοντας τους τέσσερις νεαρούς.

Χθες, οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σε μια σαφή προσπάθεια να αποφορτίσουν το κλίμα, ώστε να μην επακολουθήσουν «αντίποινα» από τις ομάδες νεαρών των Εξαρχείων, έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι οι συλληφθέντες δεν έχουν σχέση με τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Σημειώνεται ότι ο ένας εκ των συλληφθέντων είχε προσαχθεί κατά τη διάρκεια των σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ αστυνομικών και οπαδών της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, τον περασμένο Δεκέμβριο. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στη διάρκεια των χθεσινών συγκρούσεων έγινε χρήση μολότοφ, γεγονός που σημαίνει ότι οι τέσσερις συλληφθέντες (οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα) αντιμετωπίζουν κακουργηματικού χαρακτήρα ποινές. Σύμφωνα, πάντως, με την κ. Χρύσα Πετσιμέρη, συνήγορο υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων, «δεν προκύπτει από πουθενά ρίψη μολότοφ» και «οι νεαροί δεν είχαν συμμετοχή στα επεισόδια».

Δηλώσεις Μαρκογιαννάκη για τρομοκρατία

«Καταβάλλουμε μια πολύ μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια ώστε να αποκαλυφθούν οι τρομοκράτες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη». Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, χθες από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Ο κ. Μαρκογιαννάκης, συνοδευόμενος από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. κ. Βασίλη Τσιατούρα, επισκέφθηκε τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αστυνομικά μέτρα στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Αναφερόμενος στο θέμα της τρομοκρατίας, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι «δεν αντιμετωπίζουμε ανθρώπους που ενεργούν στο φως, αντίθετα διαπράττουν τα εγκλήματά τους στο σκοτάδι και χωρίς αιτία. Είναι τυφλά χτυπήματα. Αυτό δυσκολεύει το έργο των Αρχών, είμαι όμως βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε και θα έρθει η ώρα που θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και θα λογοδοτήσουν».

Κληθείς να σχολιάσει το πόρισμα Ρακιντζή απάντησε: «Ανατέθηκε σε μια ανεξάρτητη, αντικειμενική Αρχή, να ερευνήσει τυχόν ευθύνες για τη μεγάλη τραγωδία την οποία βίωσε η Αττική, και αυτό διότι υπήρξαν φωνές για ολιγωρία. Το πόρισμα παραδόθηκε πριν από δύο ημέρες, μελετάται και όταν θα έρθει η ώρα θα ακούσετε τις αποφάσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή