ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΛΑΔΟΙ ΠΕ06 ΚΑΙ ΠΕ33

Προσλήψεις εκπαιδευτικών

Τις προσλήψεις 347 εκπαιδευτικών από τους κλάδους ΠΕ06 (Αγγλικής Γλώσσας) και ΠΕ33 (Μεθοδολογίας Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης) ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας. Οι διοριζόμενοι οφείλουν έως και την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου να παρουσιαστούν για ανάληψη υπηρεσίας στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στις οποίες διορίζονται. Επίσης, ανακοινώθηκαν οι ανακλήσεις – τροποποιήσεις και αποσπάσεις (β΄ φάση) εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ. Οι αποσπώμενοι εκπαιδευτικοί οφείλουν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία ανήκει η περιοχή απόσπασης. Οι πίνακες με τα ονόματα των διοριζόμενων και των αποσπώμενων εκπαιδευτικών έχουν αναρτηθεί στο www.ypepth.gr.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΟ

Τραυματισμός δύο πυροσβεστών

Στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο μεταφέρθηκαν χθες τα ξημερώματα δύο πυροσβέστες, οι οποίοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης πυρκαγιάς σε εγκαταλελειμμένο νεοκλασικό κτίριο στην οδό Μιλτιάδου, στο κέντρο της Αθήνας. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 4.45 π.μ. και στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 38 πυροσβέστες με 16 οχήματα. Τη στιγμή της πυρκαγιάς, στο εσωτερικό του κτιρίου υπήρχαν τρία άτομα, τα οποία απεγκλωβίστηκαν με τη συνδρομή των πυροσβεστών. Κατά την επιχείρηση, τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες, όταν υποχώρησε, λόγω της φωτιάς, τμήμα του τριώροφου νεοκλασικού. Ο ένας εκ των τραυματιών παρέμεινε χθες για νοσηλεία.

ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ

51 κρούσματα σε Στρατό Ξηράς

Τα 51 έχουν φθάσει τα κρούσματα της νέας γρίπης στον Στρατό Ξηράς, όπως ανακοινώθηκε χθες. Ο αριθμός αφορά τα κρούσματα της νόσου που έχουν επιβεβαιωθεί από την ημέρα εμφάνισης της νέας γρίπης στη χώρα μας έως σήμερα. Οι ειδικοί είναι καθησυχαστικοί, πάντως, μιας και όλα τα κρούσματα χαρακτηρίζονται ήπιας μορφής.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Εναρξη Συνόδου Βουλής Εφήβων

Αρχισε χθες και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα στις 10 το πρωί, με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας, η δέκατη τέταρτη Σύνοδος της Βουλής των Εφήβων. Σήμερα και αύριο, οι 300 έφηβοι – βουλευτές, που από την ερχόμενη Παρασκευή θα είναι μαθητές της Γ΄ Λυκείου (260 από την Ελλάδα, 20 από την Κύπρο και 20 από την ομογένεια), θα συνεδριάσουν σε Επιτροπές αντίστοιχες των Διαρκών Επιτροπών της Βουλής και ενώπιον 54 εφήβων από παρόμοια εκπαιδευτικά προγράμματα χωρών της Ε.Ε. και της Μεσογειακής Συνεργασίας. Την έναρξη των εργασιών της Βουλής των Εφήβων κήρυξε χθες ο πρόεδρος της Βουλής, Δ. Σιούφας.

ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ

Υψηλές τιμές όζοντος

Κοκτέιλ ρύπων ανέπνεαν και χθες οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου. Οπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ, οι τιμές του όζοντος ξεπέρασαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα τα όρια ενημέρωσης στα βόρεια και δυτικά προάστια, ενώ στα όρια συναγερμού κινούνταν οι τιμές των αιωρούμενων μικροσωματιδίων στο κέντρο της Αθήνας. Αιτία δεν είναι άλλη βέβαια από τις υψηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με την επιστροφή και των τελευταίων αδειούχων…

ΠΗΡΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50.000 ΕΥΡΩ

Διάρρηξη σε εστιατόριο

Περισσότερα από 50.000 ευρώ εκτιμάται ότι άρπαξαν άγνωστοι κατά τη διάρρηξη χρηματοκιβωτίου, που βρίσκεται στο εστιατόριο των παραθεριστικών κατοικιών των αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας, στο Ζούμπερι. Για το περιστατικό, που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης, διενεργείται προανάκριση από τον εισαγγελέα Αεροδικείου Αθηνών.

ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΑΛΒΑΝΩΝ

Πωλούσαν πλαστά εισιτήρια ΟΑΣΑ

Η αστυνομία Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος συνέλαβε χθες στο κέντρο της Αθήνας τέσσερις άντρες αλβανικής καταγωγής, έναν νεαρό 23 ετών και τρεις ακόμη ηλικίας 54, 67 και 68 ετών, για διάθεση πλαστών εισιτηρίων του ΟΑΣΑ. Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 165 εισιτήρια αστικής συγκοινωνίας, αξίας ενός ευρώ έκαστο. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θερινό Σχολείο Τεχνητής Νοημοσύνης

Το πρώτο Ελληνικό Θερινό Σχολείο Τεχνητής Νοημοσύνης διοργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας (που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη), στο οποίο συμμετείχαν 32 φοιτητές και απόφοιτοι τμημάτων Πληροφορικής διαφόρων ΑΕΙ της χώρας. Το «Σχολείο» συνδιοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την αναπαράσταση γνώσης, τη ρομποτική, την εξόρυξη δεδομένων, καθώς επίσης τη μηχανική μάθηση και τον σημασιολογικό ιστό.

ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ

Επιπλέον άδεια σε μητέρες

Χθες ανακοινώθηκε από το υπουργείο Απασχόλησης η ικανοποίηση πάγιου αιτήματος των ασφαλισμένων στο πρώην Ταμείο Ασφάλισης Ξενοδοχοϋπαλλήλων (ΤΑΞΥ). Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενες ζητούσαν να επεκταθεί χρονικά η Ειδική Παροχή Προστασίας Μητρότητας. Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, το επίδομα δίνει δικαίωμα χορήγησης 6μηνης επιπλέον άδειας με αποδοχές και ασφαλιστική κάλυψη.

ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

Νεκρός Βρετανός ορειβάτης

Σκοτώθηκε 22χρονος Βρετανός ορειβάτης. Ο νεαρός φοιτητής, που έκανε διακοπές μαζί με Ελληνα συμφοιτητή του, στην προσπάθειά του να αναρριχηθεί στη θέση «Ζήλνια» στον Ολυμπο, κατέπεσε σε βράχια και τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματος. Ο άτυχος νέος εξέπνευσε τα ξημερώματα μέσα στο νοσοκομειακό που τον μετέφερε. Προηγουμένως, είχε στηθεί ολονύκτια επιχείρηση διάσωσης των δύο ορειβατών, με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτοχωρίου, του 2ου ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης και του Ορειβατικού Συλλόγου Λιτοχωρίου και εθελοντών διασωστών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή