Διχάζει ο εμβολιασμός στα παιδιά έως 4 ετών

Διχάζει ο εμβολιασμός στα παιδιά έως 4 ετών

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Υπάρχει διχογνωμία για τον εμβολιασμό των παιδιών από έξι μηνών έως τεσσάρων ετών», αναφέρει ο αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας Γεώργιος Δάικος. «Στις ΗΠΑ, ο εμβολιασμός τους αποτελεί προτεραιότητα, ενώ στην Ελλάδα η αρμόδια επιτροπή έκρινε ότι δεν χρειάζεται, στην πρώτη φάση».

«Μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι οι μικρές ηλικίες προσβάλλονται περισσότερο, αλλά οι θάνατοι παιδιών είναι λιγότεροι. Σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού CDC, μόνο το 2% των θανάτων αφορά παιδιά έως τεσσάρων ετών, παρότι τα περιστατικά που χρειάστηκαν νοσηλεία ήταν πολύ περισσότερα στις νεαρές ηλικίες (το 23% ήταν από έξι μηνών έως τεσσάρων ετών και το 27% από πέντε έως 24 ετών).

Το 41% των θανάτων αφορά νέους ενήλικες από 25 έως 49 ετών, το 24% άτομα μέσης ηλικίας (από 50 – 64), το 16% παιδιά από πέντε έως 24 και το 9% ηλικιωμένους άνω των 65».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η νέα γρίπη έχει επικρατήσει και στην Ελλάδα, αφού το 80% των δειγμάτων που στέλνονται για εξέταση, είναι θετικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή