Κι άλλος νεκρός εργαζόμενος στη ΛΑΡΚΟ

Κι άλλος νεκρός εργαζόμενος στη ΛΑΡΚΟ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ατμόσφαιρα στη ΛΑΡΚΟ βάρυνε ακόμα περισσότερο χθες μετά την είδηση για τον δεύτερο θάνατο εργαζόμενου στο ίδιο δυστύχημα που προκλήθηκε από έκρηξη σε υψικάμινο στις 26 Αυγούστου. Ειδικότερα, ο άτυχος εργαζόμενος Γ. Παπακωνσταντίνου υπέκυψε στα τραύματά του ύστερα από 12 ημέρες νοσηλείας στη μονάδα εγκαυμάτων του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείο Αθηνών.

«Ελπίζαμε ότι θα ζήσει, ότι θα ανακάμψει σταδιακά. Μας λύπησε βαθύτατα ο θάνατός του», λέει στη «Κ» ο γ.γ. του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας κ. Σ. Καταής και προσθέτει ότι στη ΛΑΡΚΟ έχουν χάσει τη ζωή τους 24 άτομα.

«Ο τραγικός απολογισμός δείχνει ποιο είναι το αποτέλεσμα της εντεινόμενης εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και των άθλιων συνθηκών εργασίας που επικρατούν στους τόπους δουλειάς», λέει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Στο μεταξύ, σε διαθεσιμότητα έχουν τεθεί έξι στελέχη του εργοστασίου, μεταξύ των οποίων ο διευθυντής και ο εργοδηγός, ενώ οι πέντε υψικάμινοι της ΛΑΡΚΟ παραμένουν εκτός λειτουργίας μέχρι να ανακοινωθούν τα συμπεράσματα του ελέγχου της Επιθεώρησης Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος. «Τα καμίνια συντηρούνται μερικώς. Ωστόσο χρειάζεται ριζικός εκσυγχρονισμός, ο οποίος δεν προβλέπεται να γίνει διότι απαιτείται τεράστιο κεφάλαιο», εξηγεί στην «Κ» ο κ. Καταής.

Καταγγελίες διατυπώνονται για χειρισμό των καμινιών από εργαζόμενους εργολαβιών (δηλαδή όχι μόνιμο προσωπικό), οι οποίοι αν και δεν διέθεταν την απαιτούμενη εμπειρία ήταν υποχρεωμένοι να χειρίζονται δύσκολες και -όπως φάνηκε- επικίνδυνες εργασίες. Το μέλλον της ΛΑΡΚΟ διαγράφεται μάλλον αβέβαιο. Δεν έχουν εκφραστεί σαφείς πολιτικές προθέσεις, ενώ δεν έχει αποκλειστεί και το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή