Νεκρός θηροφύλακας από επίθεση κυνηγού

Νεκρός θηροφύλακας από επίθεση κυνηγού

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο 32χρονος θηροφύλακας Θεόδωρος Παπασπυρόπουλος έχασε τη ζωή του όταν, μαζί με έναν ακόμα συνάδελφό του, δέχθηκε επίθεση από κυνηγό στην περιοχή Περιστέρι, έξω από την Αμαλιάδα.

Οι δύο θηροφύλακες είχαν στήσει καρτέρι το περασμένο Σάββατο στην περιοχή «Αετοφωλιά» για τον εντοπισμό ατόμων που κυνηγούσαν λαγούς εκτός εποχής όταν συνάντησαν τον 56χρονο. Οι θηροφύλακες αναγνώρισαν τον δράστη καθώς τους είχε απασχολήσει και πάλι για παρόμοιες υποθέσεις, και εμφανίστηκαν μπροστά του λέγοντας την ιδιότητά τους και ζητώντας του να αφήσει κάτω το όπλο. Χωρίς να χάσει στιγμή ο 56χρονος άνοιξε πυρ κατά των δύο ανδρών από απόσταση περίπου οκτώ μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο Παπασπυρόπουλος και ελαφρύτερα ο 27χρονος συνάδελφός του, ο οποίος πρόλαβε και έπεσε στο έδαφος, και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας όπου ο άτυχος 32χρονος υπέκυψε στα τραύματά του, αφήνοντας ορφανό ένα παιδί ηλικίας μόλις 10 μηνών. Ο δεύτερος θηροφύλακας παρέμεινε για νοσηλεία χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του.

Μετά το συμβάν στήθηκε επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης του φερόμενου ως δράστη υπό την Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου. Λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκε στο σπίτι του, ενώ κοιμόταν, και συνελήφθη. Στην κατοχή του βρέθηκαν πέντε κυνηγετικές καραμπίνες εκ των οποίων η μία παράνομη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 56χρονος είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές για λαθροθηρία πριν από περίπου ένα χρόνο και έκτοτε είχε αρκετούς διαπληκτισμούς με θηροφύλακες, οι οποίοι προσπαθούσαν να τον αποτρέψουν από την παράνομη δραστηριότητά του.

Μετά τη σύλληψή του, ο 56χρονος δήλωσε ότι έχει προβλήματα υγείας και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας και από ‘κει στο νοσοκομείο Πύργου. Ο ίδιος μάλιστα ισχυρίστηκε ότι υπέστη ψυχολογικό σοκ μετά την πράξη του. Ωστόσο, καθώς δεν προέκυψε κάποιο πρόβλημα υγείας από την αξονική τομογραφία και τις άλλες εξετάσεις που έγιναν, ο φερόμενος ως δράστης πήρε χθες εξιτήριο από το νοσοκομείο και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Η κηδεία του άτυχου Θεόδωρου Παπασπυρόπουλου έγινε την περασμένη Κυριακή στο χωριό Χάβαρι, απ’ όπου κατάγεται, κοντά στην Αμαλιάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή