Ξεχωριστά συνεργεία για τις μικροζημιές

Ξεχωριστά συνεργεία για τις μικροζημιές

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα ξεχωριστή κατηγορία στον χώρο επισκευής και συντήρησης των αυτοκινήτων θα αποτελούν τα συνεργεία επιδιορθώσεως μικροζημιών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος που επεξεργάστηκε το ΣτΕ κρίθηκε νόμιμο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι άμεση η εγκατάσταση και λειτουργία αυτών τα οποία θα επισκευάζουν βαθουλώματα, εκδορές, γραμμώσεις κ.λπ. των αυτοκινήτων και των μοτοποδηλάτων. Οπως προβλέπεται στο Π.Δ., για να λάβουν τα συνεργεία αυτά άδεια λειτουργίας πρέπει να είναι εγκατεστημένα σε χώρους τουλάχιστον 60 τ.μ. και να έχουν βοηθητικό χώρο 10 τ.μ. Παράλληλα, πρέπει να έχουν τα αναγκαία μηχανήματα αερισμού για τις βαφές των αυτοκινήτων που θα πραγματοποιούν, αλλά και ειδικό φίλτρο κατακράτησης σταγονιδίων του χρώματος.

Απαγορεύεται να έχουν τα μηχανήματα που χρησιμοποιούν τα μεγάλα συνεργεία συντήρησης και επισκευών αυτοκινήτων, τα οποία κάνουν σφυρηλατήσεις, εξαγωγές και τοποθετήσεις φτερών, αλλαγές κινητήρων και μηχανικών μερών των αυτοκινήτων. Ειδικότερα, απαγορεύεται «από τα συνεργεία επιδιορθώσεων μικροφθορών η εκτέλεση μειζόνων εργασιών φανοποιίας – βαφής, καθώς και η εκτέλεση εργασιών σε φορτηγά, λεωφορεία, γεωργικά μηχανήματα και μηχανήματα έργων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή