Οι μετανάστες στην ατζέντα των εφήβων

Οι μετανάστες στην ατζέντα των εφήβων

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό το βλέμμα του μέχρι χθες προέδρου της Βουλής, Δ. Σιούφα, αλλά δίχως να σηκώνουν εύκολα το δικό τους βλέμμα από το κείμενο -κάτι που ο πρώτος σχολίασε από μικροφώνου- ανέβηκαν χθες στο βήμα 23 από τα 300 μέλη της Βουλής των Εφήβων, που έκλεισε το εφηβικό 14ο έτος της. Λίγες ώρες πριν θυροκολληθεί το διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής ενόψει των εκλογών της 4ης/10/09, μαθητές από την Ελλάδα, την Κύπρο και την ομογένεια επικεντρώθηκαν στα ζητήματα των μεταναστών, του περιβάλλοντος, της τηλεοπτικοποίησης της πολιτικής ζωής από τα ΜΜΕ, της επανασυγγραφής των σχολικών βιβλίων, και ιδιαίτερα εκείνων της Ιστορίας, των ναρκωτικών, της εγκληματικότητας και του καταναλωτισμού, θυμίζοντας -εν μέρει- κατάλογο με «SOS» θέματα εκθέσεων για τις Πανελλήνιες.

Κάτοικος Πατρών, πόλης από τις βασικότερες πύλες εισόδου μεταναστών, ο Χρ. Φουσέκης, περιέγραψε την εικόνα που του έχει εντυπωθεί, αντικρίζοντάς τους «καθημερινά να προσπαθούν για κάτι καλύτερο που δεν τους αφήνουμε να κάνουν» και πρότεινε «να μην τους κλείσουμε σε στρατόπεδο». Η κατασκευή της πραγματικότητας από τα ΜΜΕ και ο καθορισμός των πολιτικών εξελίξεων με γνώμονα τις δημοσκοπήσεις ώθησαν τον Κ. Ζωνό από τον ν. Ιωαννίνων να ζητήσει από τους δημοσιογράφους «να προσφέρουν ουσιαστική γνώση» σε μια εποχή που «δίχως εικόνα δεν υπάρχει πραγματικότητα». «Να βγάλουμε τις παρωπίδες και να κοιτάξουμε την αλήθεια κατάματα» παρότρυνε το ακροατήριο η Χρ. Σπανού από τον ν. Ευβοίας, αναφερόμενη στα επεισόδια του Δεκεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή