Το υπουργείο προχωρά ερήμην των ΑΕΙ

Το υπουργείο προχωρά ερήμην των ΑΕΙ

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αντικατάσταση των παραιτηθέντων εκπροσώπων των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ στην Επιτροπή Αξιολόγησης και Ελέγχου Κολεγίων προχώρησε ο υπουργός Παιδείας κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος, δίνοντας νέα τροπή στη διαδικασία των ελέγχων των κολεγίων, η οποία είχε σταματήσει μετά τις παραιτήσεις των εκπροσώπων ΑΕΙ και ΤΕΙ, και αφού οι πρυτάνεις είχαν ζητήσει να προτείνουν εκείνοι εκπρόσωπο στην Επιτροπή.

Η απόφαση του υπουργού Παιδείας ικανοποίησε τον χώρο των κολεγίων, αλλά πυροδότησε τις αντιδράσεις του χώρου των πανεπιστημίων. Από την άλλη, όμως, ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι η νέα εκπρόσωπος των ΤΕΙ, μιλώντας στην «Κ», δήλωσε παντελή άγνοια για τον διορισμό της, και αναμένεται να μη δεχθεί τον διορισμό.

Πληροφορίες φέρουν και τον εκπρόσωπο των πανεπιστημίων να δηλώνει άγνοια για το θέμα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση του κ. Αρη Σπηλιωτόπουλου, στις θέσεις των παραιτηθέντων μελών της Επιτροπής Αξιολόγησης και Ελέγχου Κολεγίων ορίστηκε ο καθηγητής Τραπεζικής Διοίκησης και Χρηματοοικονομικής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου κ. Δημήτριος Βασιλείου ως εκπρόσωπος των πανεπιστημίων και αναπληρώτριά του είναι η κ. Θεοδώρα Αντωνίου, επίκουρη καθηγήτρια της Νομικής Αθηνών.

Ως εκπρόσωπος των ΤΕΙ ορίστηκε η καθηγήτρια του ΤΕΙ Αθηνών κ. Αλεξάνδρα Αδάμη-Βάρκα, με αναπληρωτή της τον αναπληρωτή καθηγητή του TEI Λαμίας κ. Θεόδωρο Γκανέτσο.

Οι νέοι εκπρόσωποι, πάντως, δήλωσαν παντελή άγνοια για το θέμα. «Είμαι προϊσταμένη του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθηνών και το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να αναπτυχθούν τα ΤΕΙ και να αποκτήσουν επαγγελματικά δικαιώματα οι απόφοιτοί τους», ανέφερε στην «Κ» η κ. Αδάμη, προσθέτοντας ότι «πληροφορήθηκα από συναδέλφους ότι μπήκα σε επιτροπή του ΥΠΕΠΘ». Η ίδια αναμένεται να μην αποδεχθεί τον διορισμό. Την ίδια έκπληξη είχε και ο εκπρόσωπος των πανεπιστημίων.

Χρονοδιάγραμμα

Από την άλλη πλευρά, πηγές του υπουργείου Παιδείας διαβεβαίωναν χθες την «Κ» ότι οι δύο διδάσκοντες είχαν ενημερωθεί για τον διορισμό τους και ότι η Επιτροπή Κολεγίων θα συνεδριάσει στο τέλος της εβδομάδας για να ορίσει το χρονοδιάγραμμα των επόμενων κινήσεών της.

Οι ίδιες πηγές, επιχειρώντας να ερμηνεύσουν τη στάση των δύο διδασκόντων, είπαν στην «Κ» ότι οδηγήθηκαν σε αυτήν, ύστερα από τις πιέσεις της ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) και της ομοσπονδίας των ΤΕΙ (ΟΣΕΠ).

Προσφυγή στα δικαστήρια

Μετά τις χθεσινές εξελίξεις, ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ κ. Νικόλαος Σταυρακάκης ανέφερε στην «Κ» ότι η ομοσπονδία θα προσφύγει στα δικαστήρια κατά της διαδικασίας αδειοδότησης των κολεγίων.

«Εκτιμώντας τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν σε περιφερειακά ΤΕΙ με την αδειοδότηση των κολεγίων, η ΟΣΕΠ θα είναι σε κοινή γραμμή με την ΠΟΣΔΕΠ για τη μη αναγνώρισή τους», συμπλήρωσε από την πλευρά του, χθες, ο πρόεδρος της ΟΣΕΠ ΤΕΙ, κ. Ιωάννης Τσάκνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή