Υπόμνημα του 59χρονου στον εισαγγελέα

Υπόμνημα του 59χρονου στον εισαγγελέα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο βασικός ύποπτος για την καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή Σέσι Γραμματικού, από το κτήμα του οποίου φέρεται να εκδηλώθηκε η πρώτη εστία, κατέθεσε χθες υπόμνημα στον εισαγγελέα κ. Δημ. Γκύζη, αρνούμενος κατηγορηματικά κάθε ανάμιξη με την υπόθεση.

Ο 59χρονος, επικαλείται τη μαρτυρία 20 συντοπιτών του για να επιβεβαιώσουν ότι δεν ήταν στο κτήμα του όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά που κατέκαψε τεράστιες εκτάσεις, ενώ υποστηρίζει ότι το οικόπεδό του δεν βρίσκεται στο σημείο από το οποίο ξεκίνησαν οι πρώτες φλόγες. Στο υπόμνημά του προς τον κ. Γκύζη, o oποίος διενεργεί την έρευνα για τα αίτια της φωτιάς, αλλά και τις ενδεχόμενες ευθύνες κρατικών υπαλλήλων σε ό,τι αφορά την εξάπλωσή της, ο αγρότης χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως «αποδιοπομπαίο τράγο», καθώς επιχειρείται να του επιρριφθούν οι ευθύνες για την τεράστια καταστροφή, όπως αναφέρει, και ζητεί τη διενέργεια ενδελεχούς πραγματογνωμοσύνης.

Για την εμπλοκή του 59χρονου στην υπόθεση, άνδρες της αστυνομίας που φρουρούν μόνιμα τον χώρο όπου πρόκειται να δημιουργηθεί ο νέος ΧΥΤΑ, κατέθεσαν ότι τον είδαν να κινείται στην περιοχή λίγο πριν ξεσπάσει η φωτιά. Επιπλέον, φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες, να υπάρχουν στην αστυνομία στοιχεία που τον εμφανίζουν αντίθετο στη δημιουργία ΧΥΤΑ επειδή θα μειωνόταν η αξία του οικοπέδου του.

Το πόρισμα της Πυροσβεστικής

Το πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς καταλήγει πάντως στο συμπέρασμα πως όλα άρχισαν όταν ο 59χρονος αγρότης επεχείρησε να κάψει με τέσσερα μπουκάλια οινόπνευμα μια σφηκοφωλιά και πως η πυρκαγιά ήταν συνέπεια εμπρησμού από αμέλεια. Μάλιστα, στο πόρισμα αναφέρεται ότι ο 59χρονος όταν κλήθηκε να δικαιολογήσει τις τέσσερις κενές φιάλες με φωτιστικό οινόπνευμα που βρέθηκαν δίπλα στη σφηκοφωλιά, απάντησε ότι τις ήθελε για να κάνει εντριβές (!) στο γάιδαρό του που δεν αισθανόταν καλά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή