Συνέδρια με θέμα την αστρονομία

Συνέδρια με θέμα την αστρονομία

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διακεκριμένοι επιστήμονες πρόκειται να δώσουν το «παρών» σε δύο συνέδρια με θέμα την αστρονομία, που θα πραγματοποιηθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα, καθώς το 2009 έχει ανακηρυχθεί Διεθνές Ετος Αστρονομίας.

Ο ακαδημαϊκός κ. Σταμάτης Κριμιζής θα μιλήσει κατά την έναρξη του τετραήμερου 9ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας στις 20/9 στις 7 μ.μ. στο κτίριο της Ακαδημίας Αθηνών με θέμα. Η ομάδα του κ. Κριμιζή, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το πολύ υψηλής ευκρίνειας όργανο, το Magnetospheric Imaging Instrument (ΜΙΜΙ), μαζί με επιστήμονες και συνεργάτες, επεξεργάζονται τα δεδομένα που καταφθάνουν από την αποστολή του διαστημόπλοιου Cassini – Huygens στον Κρόνο και στον Τιτάνα. Η ομιλία θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την περιγραφή του σχεδιασμού του διαστημόπλοιου και τη συνέχιση της αποστολής μέχρι τη ολοκλήρωσή της το 2017.

Με τη λήξη του Συνεδρίου της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας στις 24/9, ξεκινά στην Αλεξανδρούπολη στις 25/9 το διήμερο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας. Προσκεκλημένος, μεταξύ άλλων, ο δρ Θανάσης Οικονόμου, αστροφυσικός, επιστημονικός συνεργάτης της NASA και senior scientist στο Εργαστήριο Αστροφυσικής και Διαστημικής Ερευνας του Ινστιτούτου Enrico Fermi στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο. Ο κ. Οικονόμου είναι επικεφαλής ομάδας που έχει κατασκευάσει όργανα για διαστημόπλοια αποστολών της NASA ενώ από το 2004, ρομπότ σχεδιασμού του, το Spirit και το Opportunity, βρίσκονται στον Αρη, συλλέγοντας στοιχεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή