Ελλείψεις σε υλικά και υποδομές

Ελλείψεις σε υλικά και υποδομές

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η ετοιμότητα των σχολείων για την αντιμετώπιση της γρίπης θα οφείλεται στη φιλοτιμία των εκπαιδευτικών». Σε αυτό ομονοούν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, απαντώντας στον υπ. Παιδείας κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλο, που δήλωσε χθες ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι προετοιμασμένος. Και φέτος αναπτύσσεται η διελκυστίνδα υπουργείου-ομοσπονδιών σχετικά με τα λειτουργικά κενά. «Τα δικά μας στοιχεία για τα κενά στα σχολεία είναι αξιόπιστα και επιβεβαιώνονται κάθε χρόνο», τόνισε χθες ο πρόεδρος της ΔΟΕ κ. Δ. Μπράτης.

Σχολικές επιτροπές

Ειδικότερα, όπως ανέφερε χθες στην «Κ» ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Δ. Πεππές, οι ελλείψεις σε υλικά καθαρισμού στα σχολεία είναι σημαντικές. Το βάρος για την αγορά των απαραίτητων μέσων πέφτει στις σχολικές επιτροπές. Ομως, πολλές αντιμετωπίζουν προβλήματα. «Ξέρω επιτροπές που οφείλουν το πετρέλαιο από πέρυσι», είπε ο κ. Πεππές. Οι ομοσπονδίες αναφέρουν επίσης ότι ορισμένα μέτρα είναι ανεφάρμοστα λόγω έλλειψης των απαραίτητων υποδομών (π.χ. αίθουσες για φύλαξη των παιδιών που έχουν ύποπτα συμπτώματα, προαύλια κ.ά.). Ενδεικτικά, η ΟΛΜΕ ζητεί την αξιοποίηση των κινητών μονάδων υγείας για τις ανάγκες των σχολείων, ενώ επιτακτικό είναι το αίτημα για πρόσληψη καθαριστριών. Σήμερα, σε πολλά σχολεία υπάρχουν καθαρίστριες ορισμένου χρόνου, που εργάζονται για λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων. Ομως, για την πρόληψη της γρίπης, η τήρηση των κανόνων υγιεινής πρέπει να είναι αυστηρή κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου. Στο ίδιο πλαίσιο κινούνται οι παρατηρήσεις της ΔΟΕ. Επίσης, η ομοσπονδία υποστηρίζει ότι υπάρχουν ελλείψεις εκπαιδευτικών σε 4.000 θέσεις και ότι τα ολοήμερα δημοτικά θα υπολειτουργήσουν τον πρώτο μήνα, αφού λείπουν περίπου 7.000 ωρομίσθιοι. Επίσης, θα υπάρξουν ελλείψεις σε βιβλία βασικών μαθημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή