Εξάπλωση του ιού με σταθερούς ρυθμούς

Εξάπλωση του ιού με σταθερούς ρυθμούς

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σταθερό ρυθμό συνεχίζεται η εξάπλωση της νέας γρίπης στη χώρα μας. Κατά την τελευταία εβδομάδα οι υγειονομικές αρχές κατέγραψαν 105 νέα κρούσματα της νέας γρίπης, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ασθενών για τους οποίους έχει επιβεβαιωθεί εργαστηριακά ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό Α (Η1Ν1) στους 2.101.

Οπως αναφέρεται στην εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της γρίπης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων που δημοσιοποιήθηκε χθες, από το σύνολο των ασθενών οι 496 αφορούσαν ταξιδιώτες, ενώ σε 1.124 περιστατικά ο τρόπος μόλυνσης των ασθενών είναι άγνωστος. Στην έκθεση καταγράφονται και δύο θάνατοι ασθενών με γρίπη, ο 25χρονος Αλβανός στον Ευαγγελισμό και ο 23χρονος στο Ωνάσειο. Αξίζει να τονιστεί ότι ο αριθμός των κρουσμάτων που αναφέρεται στην έκθεση δεν ανταποκρίνεται στον πραγματικό αριθμό των ασθενών, αφού πλέον επιβεβαιώνονται εργαστηριακά επιλεγμένα σοβαρά περιστατικά. Μάλιστα, υπάρχουν εκτιμήσεις ακόμα και για 20πλάσιο – 30πλάσιο πραγματικό αριθμό κρουσμάτων. Εως σήμερα στη χώρα μας έχουν καταγραφεί 12 σοβαρές νοσήσεις λόγω της νέας γρίπης. Αυτή τη στιγμή δύο ασθενείς συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση. Να σημειωθεί ότι από την ερχόμενη Δευτέρα παύει να ισχύει το καθεστώς των νοσοκομείων «αναφοράς» για τη γρίπη και όλα τα νοσοκομεία θα πρέπει να αντιμετωπίζουν ασθενείς του νέου ιού.

Εθνικό Συμβούλιο

Εν τω μεταξύ, συνεδριάζει σήμερα υπό την προεδρία του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου το Εθνικό Συμβούλιο Πανδημίας Γρίπης, που μεταξύ άλλων θα εξετάσει και το ζήτημα της λειτουργίας των σχολείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας γρίπης. Ζητούμενο από τους επιστήμονες αλλά και την πολιτεία είναι να εξεταστούν τα κριτήρια που θα οδηγούν σε προσωρινό κλείσιμο των σχολείων.

Τέλος, αρνητικοί στο ενδεχόμενο να εμβολιαστούν κατά του νέου ιού της γρίπης εμφανίζονται οι γιατροί του ΙΚΑ Πειραιά. Σε σχετικό ερώτημα που έθεσε ο Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ Πειραιά σε 152 γιατρούς και οδοντιάτρους, το 66% δήλωσε ότι δεν προτίθεται να εμβολιαστεί με το νέο εμβόλιο, το 20% δεν το έχει αποφασίσει ακόμη και μόλις 14% είναι θετικοί στον εμβολιασμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή