Ο «Επαναστατικός Αγώνας» ανέλαβε την ευθύνη

Ο «Επαναστατικός Αγώνας» ανέλαβε την ευθύνη

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στις 2 Σεπτεμβρίου επιτεθήκαμε στον ναό του χρήματος, το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών τοποθετώντας ένα απαλλοτριωμένο βαν με 150 κιλά πετρελαιοαμμωνίτιδας (ΑΝFΟ)». Με αυτή τη φράση ξεκινά το κείμενο της προκήρυξης (δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Το Ποντίκι») με την οποία ο «Επαναστατικός Αγώνας» αναλαμβάνει την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης, ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης. Στο ίδιο κείμενο, η οργάνωση επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις των αρχών ότι μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» ανατίναξαν ξημερώματα 12ης Μαΐου το υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank Αργυρούπολης, επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Προειδοποίηση

Σχολιάζοντας την τυχαία συνάντηση που είχε, τότε, το πλήρωμα διερχόμενου περιπολικού με τους τρομοκράτες τη στιγμή που εκείνοι τοποθετούσαν στον προθάλαμο της τράπεζας τον εκρηκτικό μηχανισμό, ο συντάκτης του κειμένου φέρεται να προειδοποιεί τις αστυνομικές δυνάμεις που στο μέλλον διασταυρωθούν με τα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» «να κατεβάσουν τα όπλα τους για να σώσουν τη ζωή τους». Καμία αναφορά δεν γίνεται στη βομβιστική επίθεση στο υποκατάστημα των Mac Donald’s στην οδό Πανόρμου, ξημερώματα της 3ης Ιουλίου, ούτε όμως και σε έκρηξη που είχε σημειωθεί σε κτίριο που στέγαζε γραφεία τραπεζών και ναυτιλιακών εταιρειών στην Καλλιθέα. Κατά την πάγια τακτική της οργάνωσης, η προκήρυξη περιλαμβάνει εκτενείς αναφορές στη διεθνή και ελληνική οικονομική συγκυρία, ενώ για το χτύπημα στο Χρηματιστήριο αναφέρεται ότι «η ενέργεια είναι συνέχεια μιας στρατηγικής χτυπημάτων με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών, ώστε να πληγούν υποδομές του πολυεθνικού και ντόπιου κεφαλαίου, που εγκαινίασε η οργάνωση στις 18 του περασμένου Φλεβάρη, με την απόπειρα στα κεντρικά γραφεία της Citibank στην Κάτω Κηφισιά». Για το ίδιο θέμα, σε άλλο σημείο της προκήρυξης ο συντάκτης γράφει ότι «μπορεί η έκρηξη, παρά τις τεράστιες ζημιές, να μην έθεσε εκτός λειτουργίας το κεντρικό λογισμικό σύστημα, όμως πιστεύουμε ότι λειτούργησε και θα συνεχίσει να λειτουργεί αρνητικά στην ψυχολογία των πάσης φύσεως κερδοσκόπων και της αγοράς».

Τα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» εξαπολύουν απειλές κατά του πολιτικού και οικονομικού κόσμου της χώρας, υποστηρίζοντας ότι «όσοι είναι υπεύθυνοι για την κρίση, οι μεγαλομέτοχοι, τα golden boys,  οι καπιταλιστές, θα πληρώσουν για την εγκληματική τους δράση και κανένας κρατικός μηχανισμός δεν μπορεί να τους προστατέψει».

Αίσθηση προκαλεί η διαπίστωση ότι αναφορές, που άμεσα ή έμμεσα φωτογράφιζαν το Χρηματιστήριο ως μελλοντικό στόχο τρομοκρατών εντοπίζονται σε παλαιότερα κείμενα της οργάνωσης. Σε προκήρυξή τους τον Μάρτιο του 2009, τα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» έγγραφαν ότι «το χρήμα υπάρχει αλλά δεν δείχνει να αποφέρει κέρδη. Και όταν η υπερεθνική ελίτ έχει περάσει χρόνια απολαμβάνοντας τρελά κέρδη, κυρίως μέσα από μεθόδους έμμεσης λεηλασίας, όπως η τοκογλυφία και τα χρηματιστήρια τότε….». Παρόμοιες αναφορές υπάρχουν και στην προκήρυξη που συνέταξαν τα μέλη της οργάνωσης μετά την επίθεση στο Β΄ Α.Τ. Νέας Ιωνίας, όπου έκαναν λόγο για «προσπάθεια αναδιανομής του πλούτου μέσω του χρηματιστηριακού τζόγου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή