Στάση αναμονής για τα κενά σε εκπαιδευτικούς

Στάση αναμονής για τα κενά σε εκπαιδευτικούς

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά τη γενική εικόνα των σημαντικών κενών σε εκπαιδευτικούς που μεταφέρουν οι ομοσπονδίες, στα σχολεία οι εκπαιδευτικοί τηρούν στάση αναμονής διότι γνωρίζουν ότι κάθε χρόνο κενά υπάρχουν, αλλά καλύπτονται μέσα στις πρώτες ημέρες. Μάλιστα, σε ορισμένα σχολεία, όχι μόνο στην Αττική αλλά και στην Περιφέρεια, η κατάσταση μοιάζει ικανοποιητική.

«Ολες οι θέσεις είναι καλυμμένες. Δεν έχουμε κανένα κενό και επομένως είμαστε απολύτως έτοιμοι για να ξεκινήσουμε τη νέα σχολική χρονιά. Το μόνο που περιμένουμε αφορά τον επιπλέον εξοπλισμό και ειδικότερα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση», αναφέρει στην «Κ» η Χριστίνα Βοτέα, φιλόλογος στο 2ο Γυμνάσιο Δραπετσώνας.

Θετική εντύπωση δημιούργησε στην καθηγήτρια Γερμανικών δημοτικού σχολείου της Μυτιλήνης το γεγονός ότι για πρώτη φορά στο νησί κλήθηκαν τόσο εγκαίρως να αναλάβουν τα διδακτικά τους καθήκοντα οι εκπαιδευτικοί ξένων γλωσσών. «Είναι μάλλον ευχάριστο ότι πριν αρχίσει η σχολική χρονιά, όλοι οι καθηγητές βρίσκονται ήδη στα πόστα τους. Αυτό αφορά τα δημοτικά σχολεία. Στα γυμνάσια δεν γνωρίζω αν ισχύει το ίδιο», λέει στην «Κ» η κ. Νατάσα Κυρτίλη.

Ελλείψεις προσωπικού δεν καταγράφονται ούτε στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη, όπου εκπαιδευτικοί αναφέρουν ότι τα τελευταία χρόνια η κατάσταση είναι αρκετά ομαλή. «Φέτος είναι ακόμη καλύτερα, καθώς ήδη από την 1η Σεπτεμβρίου έχουν εμφανιστεί στο σχολείο όλοι οι εκπαιδευτικοί, ενώ κάποτε ορισμένους τους βλέπαμε την τελευταία στιγμή, δηλαδή στον Αγιασμό του σχολείου», λέει στην «Κ» εκπαιδευτικός που εργάζεται πολλά χρόνια στο εν λόγω δημοτικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή