Μετεκλογικά οι αποφάσεις για τον διάλογο

Μετεκλογικά οι αποφάσεις για τον διάλογο

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διακόπτεται ο εθνικός διάλογος για τις αλλαγές σε λύκειο και το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, ο οποίος αναμένεται να συνεχιστεί μετά τις εκλογές. Το ΣΠΔΕ θα συνεδριάσει για τελευταία φορά προεκλογικά την επόμενη Τρίτη 15/9, οπότε θα ολοκληρώσει τον κύκλο των συζητήσεων για τις αλλαγές στο λύκειο. Η επόμενη συνεδρίασή του ορίστηκε για την Τετάρτη 7/10.

«Είμαι ικανοποιημένος με την απόφαση του Συμβουλίου να μην ανασταλεί η λειτουργία του. Πρόθεσή μας ήταν να σεβαστούμε όποια απόφαση και αν είχε ληφθεί από το Συμβούλιο, εφόσον είχε την αρμοδιότητα να αποφασίσει χωρίς την παραμικρή παρέμβαση», δήλωσε χθες ο υπ. Παιδείας κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος. Και πρόσθεσε: «Ο εθνικός διάλογος για την παιδεία είναι μια μεγάλη επιτυχία του πολιτικού μας συστήματος. Το συναινετικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί πρέπει να καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις.

Δεσμευόμαστε ότι η προσπάθεια μέχρι την τελική κατάληξή της θα στηριχτεί και με δική μας ευθύνη». «Με την προκήρυξη των εκλογών έκλεισε ένας κύκλος λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας. Το ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχει και μετά τις εκλογές με σεβασμό σε έναν θεσμό εξαιρετικά σημαντικό για τη διαμόρφωση της πολιτικής στην Παιδεία, τον οποίο δημιούργησε και στον οποίο συμμετείχε ανελλιπώς, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση», δήλωσε η υπεύθυνη Παιδείας του ΠΑΣΟΚ κ. Αννα Διαμαντοπούλου, χωρίς να δεσμευθεί όσον αφορά τη σημερινή σύνθεση και τα πορίσματά του ΣΠΔΕ. Οπως σημείωσε, με την προκήρυξη των εκλογών και τη διάλυση της Βουλής δεν υφίσταται πλέον η Πολιτική Επιτροπή που απαρτίζεται από τα κόμματα που συμμετέχουν στον εθνικό διάλογο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή