Τριήμερος ποδηλατικός αγώνας στον ορεινό όγκο Γράμμου και Βιτσίου

Τριήμερος ποδηλατικός αγώνας στον ορεινό όγκο Γράμμου και Βιτσίου

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Η ποδηλασία στον ορεινό όγκο του Γράμμου και του Βιτσίου δεν είναι εύκολη υπόθεση για τον μέσο ποδηλάτη της πόλης που επέλεξε εναλλακτικό μέσον μετακίνησης. Ωστόσο, για τους μυημένους αθλητές της ποδηλασίας βουνού, η διαδρομή, συνολικού μήκους 157 χλμ. μέσα από τις προστατευόμενες περιοχές Natura 2000 και ιστορικούς οικισμούς στο Γράμμο, το Βίτσι και τις Πρέσπες αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να δείξουν τις ικανότητές τους και και να διακριθούν.

Διοργανωτές

Ο πολυήμερος ποδηλατικός αγώνας βουνού «Transnatura» τριών ετάπ (αγώνων) που διοργανώνουν οι οικοτουριστικές εταιρείες Βιτσίου, Γράμμου και Πρεσπών, σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών» και την περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος» το τριήμερο 18-20 Σεπτεμβρίου φιλοδοξεί να συγκεντρώσει το αθλητικό ενδιαφέρον των ποδηλατών βουνού, μολονότι φέτος οι συμμετοχές δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τις σαράντα.

Ωστόσο, ήδη η διοργάνωση εντάχθηκε στο καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδηλασίας για το 2010, οπότε και αναμένονται πολλές διεθνείς συμμετοχές και μεγάλα ονόματα του αθλήματος αλλά και το ανάλογο ενδιαφέρον του κοινού, εφόσον οι αθλητές θα συγκεντρώνουν βαθμολογία χρήσιμη για τις λοιπές διοργανώσεις του παγκόσμιου πρωταθλήματος ορεινής ποδηλασίας. Πρόκειται για την πιλοτική προσπάθεια των επαγγελματιών του εναλλακτικού τουρισμού των περιοχών της Καστοριάς και της Φλώρινας, που στόχο έχει την προσέλκυση επισκεπτών και την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος του ορεινού όγκου, με τις οκτώ λίμνες, τους παραδοσιακούς ιστορικούς οικισμούς και τα μοναδικά τοπικά προϊόντα. Για τον σκοπό αυτό, ο τριήμερος ποδηλατικός αγώνας, ο πρώτος τέτοιου τύπου στη χώρα μας, πλαισιώνεται από πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων η αναπαράσταση του τρύγου, παιχνίδι προσανατολισμού, συναυλίες και οικοτουριστικά γλέντια όπου οι επισκέπτες μπορούν να γευτούν τοπικά παραδοσιακά εδέσματα.

Στόχος, εξάλλου, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι ο αγώνας να διαθέτει επτά ετάπ (αγώνες) ώς το 2014, και να γίνει διακρατικός, με διαδρομές πέριξ των Πρεσπών (Ελλάδα, Αλβανία, ΠΓΔΜ).

Ο αγώνας «Transnatura» θα διεξαχθεί σε τρία στάδια. Α΄ διαδρομή: αφετηρία και τέρμα στο Νεστόριο Καστοριάς. Β΄ διαδρομή: Παύλος Μελάς – Λαιμός Πρεσπών. Γ΄ διαδρομή: Δροσοπηγή – Αμύνταιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή