Η νέα γρίπη μονοπώλησε το ενδιαφέρον

Η νέα γρίπη μονοπώλησε το ενδιαφέρον

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκινητικός ήταν ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής στη χθεσινή ομιλία του προς τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του 17ου Γυμνασίου Περιστερίου, που επισκέφτηκε κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. «Δεν σας κρύβω ότι, σήμερα, είναι μια ιδιαίτερη ημέρα και για τη δική μου οικογένεια, γιατί τα δύο παιδιά πάνε για πρώτη μέρα στο σχολείο, στην Α΄ Δημοτικού, και είναι μια μέρα που κάθε γονιός την κρατά πολύ έντονα στη μνήμη του. Το ξέρετε, άλλωστε, κι εσείς από την εμπειρία σας ότι τα «πρωτάκια» έχουν πάντα τη μεγαλύτερη αγωνία απ’ όλους. Ελπίζω να τα καταφέρουν» είπε προς τους μαθητές. Βέβαια, το θέμα που μονοπώλησε το ενδιαφέρον στα σχολεία είναι η θωράκιση των σχολείων από τη νέα γρίπη. Ο υπουργός Παιδείας κ. Α. Σπηλιωτόπουλος δεν απέκλεισε τη χορήγηση πρόσθετης επιχορήγησης προς τις σχολικές επιτροπές για την αγορά συμπληρωματικών υλικών, ενώ κατήγγειλε ότι ορισμένοι δήμοι έχουν αρνηθεί να δώσουν στις σχολικές επιτροπές τα χρήματα για τις καθαρίστριες. «Ηδη από την Τετάρτη, με απόφαση της κυβερνητικής, στέλνεται και πρόσθετη οικονομική επιχορήγηση για την αγορά συμπληρωματικών υλικών. Σε κάθε περίπτωση, και οι τρεις δόσεις των χρημάτων προς στις σχολικές επιτροπές έχουν δοθεί. Από εκεί και έπειτα, αυτό που στέλνουμε είναι επιπρόσθετο. Οσον αφορά τις καθαρίστριες, για να σταματήσει και αυτή η ιστορία, όλα τα χρήματα από το υπ. Οικονομίας προς τις σχολικές επιτροπές για να πληρωθούν οι καθαρίστριες, έχουν δοθεί. Υπήρχαν κάποιοι δήμοι σε όλη την Ελλάδα -όχι περισσότεροι από δέκα, με συγκεκριμένα πολιτικά κριτήρια- οι οποίοι έχουν αρνηθεί να δώσουν ως σχολικές επιτροπές τα χρήματα στις καθαρίστριες. Αλλά μιλάμε για αυτές τις περιπτώσεις, με συγκεκριμένα κριτήρια και με συγκεκριμένους δημάρχους, που πρόσκεινται σε συγκεκριμένες παρατάξεις» είπε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Κουπόνια για λάπτοπ

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός απευθυνόμενους στους μαθητές του 17ου Γυμνασίου Περιστερίου αναφέρθηκε στις δυνατότητες που έχει η σημερινή γενιά ως προς την πρόσβαση στη γνώση. «Εσείς ειδικά, είστε μια γενιά με κάτι ξεχωριστό: Είστε εξοικειωμένοι, από νωρίς, στην τεχνολογία. Εχετε ερεθίσματα, που, για να λέμε την αλήθεια, απέχουν «έτη φωτός» από εκείνα που είχε η δική μου, η δική μας, γενιά» είπε στους μαθητές του γυμνασίου. Μάλιστα, ο κ. Καραμανλής παρέδωσε στους περίπου 90 μαθητές της Α΄ Γυμνασίου του σχολείου τα κουπόνια για την προμήθεια λάπτοπ, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος των υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας. Η παράδοση των κουπονιών θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη Σεπτεβρίου και οι μαθητές μπορούν να προμηθευτούν τον υπολογιστή της αρεσκείας του έως τα τέλη Οκτωβρίου.

«Χρωστάμε σε εσάς, και εγώ πρώτα απ’ όλους, ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα χαμόγελα, το γέλιο, την ενέργεια που εσείς τα παιδιά μας δίνετε. Χρωστάμε σ’ εσάς τις σωστές υποδομές, τα σωστά σχολεία και εκείνη την εκπαίδευση που θα μετατρέπει τη μάθηση σε χαρά και δημιουργία» είπε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου που επισκέφθηκε χθες το 2ο Δημοτικό και 3ο Γυμνάσιο Συκεών στη Θεσσαλονίκη.

Εκτός από τα ανάμεικτα συναισθήματα για την επιστροφή στη σχολική καθημερινότητα, στα σχολεία το ενδιαφέρον εστιάστηκε στα μέτρα κατά της γρίπης. Ενδεικτικά, μοιράστηκαν σε μαθητές και γονείς φυλλάδια για οδηγίες σχετικά με την προστασία από τη γρίπη.

Τέλος, τη Δευτέρα οι πρώτες ώρες του προγράμματος θα αφιερωθούν σε ενημέρωση των μαθητών για τη γρίπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή