ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΑΚΕΛΟΣ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

Εως την Τρίτη στην κ. Μπακογιάννη

Στο γραφείο της υπουργού Εξωτερικών κ. Ντόρας Μπακογιάννη θα παραδοθεί, το αργότερο μέχρι την Τρίτη, ο φάκελος της υπόθεσης «Αλληλεγγύη», που θα περιλαμβάνει τα αποτελέσματα των εκκλησιαστικών ερευνών για τη γνωστή υπόθεση των αλλοιωμένων πουλερικών. Επίσης, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί στην Εισαγγελία, από τους δικηγόρους της εκκλησιαστικής ΜΚΟ, μήνυση για τις «παράνομες πράξεις» που περιγράφονται στις διαδοχικές εκθέσεις των Μητροπολιτών Ηλείας και Φιλίππων, στην έρευνα των οικονομικών ελεγκτών, καθώς επίσης και στα συμπεράσματα της έκθεσης Πεπραγμένων της Επιτροπής Ακροάσεως. Τα παραπάνω αποφάσισε την Πέμπτη, σε συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο των εταίρων της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» που εξέτασε την έκθεση Πεπραγμένων της Επιτροπής Ακροάσεως στην οποία αποδίδονται ευθύνες σε έντεκα φυσικά πρόσωπα, πρώην υψηλόβαθμα στελέχη και συνεργάτες της εκκλησιαστικής ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» αλλά και στελέχη της Οικονομικής Επιθεώρησης της Εκκλησίας. Υπενθυμίζεται πως για το ανεκτέλεστο πρόγραμμα διάθεσης πουλερικών σε τρίτες χώρες το ΥΠΕΞ διεκδικεί από την εκκλησιαστική ΜΚΟ την επιστροφή, εντόκως, χρηματικού ποσού περίπου 7 εκατ. ευρώ.

ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΠΡΟΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Επιστολή διαμαρτυρίας

«Θέλω να εκφράσω τη διαμαρτυρία μου για τη βάναυση απαγωγή του Ελληνα εκπαιδευτικού από το Μουσείο, που ο ίδιος είχε δημιουργήσει, με σκοπό τη διάσωση του πολιτισμού των Καλάς», αναφέρει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης σε επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλε στον πρεσβευτή του Πακιστάν στην Αθήνα, για την απαγωγή του Ελληνα δασκάλου Αθανασίου Λερούνη. Ο δήμαρχος ζητεί από τις πακιστανικές αρχές να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να απελευθερωθεί άμεσα ο Ελληνας εκπαιδευτικός.

εμπορια ναρκωτικων

Σύλληψη 50χρονου στο Ρέθυμνο

Σύλληψη 50χρονου με την κατηγορία της εμπορίας ναρκωτικών στο Ρέθυμνο. Επειτα από έρευνα της αστυνομίας, στο σπίτι του εντοπίστηκαν πέντε δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 2,5 μέτρων, 70 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης 1.415 σπόρους, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και πέντε κροτίδες.

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ

Εργα τέχνης σε σταθμούς Μετρό

Με έργα τέχνης επιφανών Ελλήνων δημιουργών διακοσμήθηκαν ακόμα τρεις σταθμοί του Μετρό. Συγκεκριμένα, για τον σταθμό Αιγάλεω φιλοτεχνήθηκαν γλυπτά από την αείμνηστη Οπυ Ζούνη και τοποθετήθηκαν βάσει των προσωπικών της οδηγιών. Τα έργα αναπτύσσονται από το επίπεδο έκδοσης εισιτηρίων με το έργο «Κίονας» και καταλήγουν στους δύο πλευρικούς τοίχους στις αποβάθρες του σταθμού. Στον Σταθμό Ελαιώνα, ο καλλιτέχνης Γιώργος Λαζόγκας έχει δημιουργήσει συνθέσεις που αναπτύσσονται σε όλο το επίπεδο εισιτηρίων. Τέλος, στον σταθμό Αγίου Αντωνίου, το έργο «Σπαθιές» των Θεοδώρα Βουτσινά και Μιλτιάδη Παπαστεργίου τοποθετήθηκε στον εξωτερικό χώρο της εισόδου του σταθμού.

«ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ»

Αιχμές Κόκκαλη για μέσα ενημέρωσης

Για συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης του Ολυμπιακού έκανε λόγο ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης, αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά μέσων ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια χθεσινής εκδήλωσης στο Καραϊσκάκη, όπου παρουσιάστηκαν τα μεταγραφικά αποκτήματα. Ο κ. Κόκκαλης υποστήριξε πως το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρθηκε για εννέα από τους 255 ποδοσφαιριστές που είδαν το φως της δημοσιότητας (για τους Λέτο, Μαντσίνι, Κουαρέσμα, Νταγκουντίνοβιτς, Τζιοβάνι, Κάλστρομ, Μπομπό, Αλντιτορ, Φερναντίνιο). Πρόσθεσε πως στα 16 χρόνια παρουσίας του στη διοίκηση έχει δώσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ, τονίζοντας πως δεν υπάρχει «μαύρη τρύπα» στην πειραϊκή εταιρεία. Δεν αναφέρθηκε, ωστόσο, στο ενδεχόμενο εισόδου του κ. Λαυρεντιάδη στην «Καραϊσκάκη Α. Ε.» με ποσοστό 50%, αρνούμενος να δεχθεί ερωτήσεις από τους εκπροσώπους του Τύπου.

ΛΗΣΤΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Γάζωσαν» μία αστυνομικό

Θανάσιμο κίνδυνο διέτρεξε μία γυναίκα αστυνομικός της Τροχαίας όταν προσπάθησε να σταματήσει χθες το μεσημέρι δύο κακοποιούς που είχαν ληστέψει υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη συμβολή των οδών Κ. Καραμανλή και Μ. Μπότσαρη της Θεσσαλονίκης. Οι ληστές γάζωσαν με ριπές αυτόματου τον γερανό της Τροχαίας πίσω από τον οποίο είχε καλυφθεί, χωρίς ευτυχώς να την τραυματίσουν. Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν εγκαταλείποντας στο σημείο σάκο κι ένα όπλο. Τους ληστές είχε αντιληφθεί περαστικός όταν έβγαιναν από το υποκατάστημα και ειδοποίησε την τροχονόμο που έκανε στην περιοχή ελέγχους.

32ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ

Κατηγορείται για ασέλγεια και βιασμό

Ανδρας 32 ετών, αλβανικής υπηκοότητας, συνελήφθη την Πέμπτη ύστερα από ένταλμα της 15ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών με την κατηγορία του βιασμού ανηλίκων. Οι γονείς δύο ανήλικων παιδιών, ενός 17χρονου αγοριού και ενός 12χρονου κοριτσιού που παρουσιάζουν νοητική στέρηση, κατήγγειλαν στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων ότι ο 32χρονος, που είναι συγγενής τους, επισκεπτόταν το σπίτι τους και βίαζε τα παιδιά τα τελευταία πέντε χρόνια. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στην ανακρίτρια με τις κατηγορίες της αποπλάνησης ανηλίκου, κατάχρησης σε ασέλγεια και βιασμό.

ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Δυστύχημα με δύο νεκρούς

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε ξημερώματα Παρασκευής στη Ρόδο. Δύο νεαροί, 18 και 15 ετών, τραυματίστηκαν θανάσιμα, όταν η μοτοσικλέτα τους ξέφυγε από την πορεία της και προσέκρουσε σε κορμό δένδρου. Το δυστύχημα συνέβη στον επαρχιακό δρόμο Ιαλυσού – Παστίδας.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Απεβίωσε 68χρονη συνοδηγός

Σοβαρό τροχαίο συνέβη στις 5 το πρωί της Παρασκευής στην εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών, όταν όχημα που οδηγούσε 23χρονος πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και προσέκρουσε με διερχόμενο όχημα. Από τη σύγκρουση σκοτώθηκε η 68χρονη συνοδηγός και τραυματίστηκε ο 72χρονος οδηγός..

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή