Δίωξη εις βάρος του 59χρονου στο Γραμματικό

Δίωξη εις βάρος του 59χρονου στο Γραμματικό

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για το αδίκημα του εμπρησμού από πρόθεση σε βαθμό κακουργήματος διώκεται από χθες ο 59χρονος αγρότης, κάτοικος Γραμματικού, στο κτήμα του οποίου φέρεται να εκδηλώθηκε η πρώτη εστία της φωτιάς, που κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα στη βορειοανατολική Αττική. Τη σχετική δίωξη εις βάρος του 59χρονου, η οποία στρέφεται και κατ’ αγνώστων, άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Δημήτρης Γκύζης.

Ο κατηγορούμενος αρνείται την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν στο κτήμα του όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, καθώς και ότι το οικόπεδό του δεν βρίσκεται στο σημείο από το οποίο ξεκίνησαν οι φλόγες (περιοχή Σέσι). Ζητεί δε, τη διενέργεια ενδελεχούς πραγματογνωμοσύνης. Η δικογραφία για την υπόθεση θα ανατεθεί σε τακτικό ανακριτή.

Η δίωξη κατά του 59χρονου βασίστηκε κυρίως στις μαρτυρίες ανδρών της αστυνομίας που φρουρούν μόνιμα τον χώρο όπου πρόκειται να δημιουργηθεί ο νέος ΧΥΤΑ, οι οποίοι κατέθεσαν ότι τον είδαν να κινείται στην περιοχή λίγο πριν ξεσπάσει η φωτιά. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία διαθέτει στοιχεία που καταδεικνύουν ότι ο κατηγορούμενος αντιδρούσε στη δημιουργία ΧΥΤΑ, καθώς κάτι τέτοιο θα μείωνε την αξία του οικοπέδου του.

Εξάλλου, και το πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τα αίτια της πυρκαγιάς καταλήγει στο συμπέρασμα πως όλα άρχισαν όταν ο 59χρονος αγρότης επιχείρησε να κάψει με τέσσερα μπουκάλια οινόπνευμα μια σφηκοφωλιά και πως η πυρκαγιά ήταν συνέπεια εμπρησμού από αμέλεια.

Μάλιστα, στο πόρισμα αναφέρεται ότι ο 59χρονος, όταν κλήθηκε να δικαιολογήσει τις κενές φιάλες με φωτιστικό οινόπνευμα που βρέθηκαν δίπλα στη σφηκοφωλιά, απάντησε ότι τις ήθελε για να κάνει εντριβές (!) στον γάιδαρό του που δεν αισθανόταν καλά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή